Това е било и официализирано с решение на бюрото. То

...
Това е било и официализирано с решение на бюрото. То
Коментари Харесай

Корнелия Нинова Каза Тежката Си Дума! Ето Кой Е Новият Важен Човек В Бсп! Никой Не Очакваше Да Изберат

Това е било и официализирано с решение на бюрото. То даже предстои на правосъдна регистрация, защото Атанас Зафиров става член на Коалиционния съвет на обединението „ Българска социалистическа партия за България ”.

Коментарите са, че по този начин той е към този момент трети, в случай че не и втори човек в партията. Това е противоречива теза най-малкото тъй като Корнелия Нинова разполага с четирима заместници – Стефан Данаилов, Владимир Москов, Деница Златева и Кирил Добрев.

Всъщност точно Добрев е вторият човек в Българска социалистическа партия. Той дава отговор за организационните въпроси в партията. От друга страна обаче съдружният въпрос на този стадий е най-важният, тъй като Българска социалистическа партия не може да ръководи сама и ще се постанова да си сътрудничи с други партии в близка вероятност. В този смисъл функционалността, която получава Зафиров, е най-ключовата, тъй че той е към този момент даже преди Кирил Добрев, изясни импровизирано народен представител пред „ Флагман ”, въпреки и не изцяло съществено. Шеговито се разяснява и че се чака в подтекста на вота на съмнение Атанас Зафиров да даде нов подтик на договарянията с Движение за права и свободи.

Ходът със Зафиров се пояснява обаче съществено в друга посока. Че това е следващ удар против софийската организация на Българска социалистическа партия и по-конкретно против Румен Овчаров и Жельо Бойчев. Последният дава отговор по съдружните въпроси в Народното събрание като зам.-шеф на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ”. Сега обаче Бойчев бил йерархично под Атанас Зафиров по тематиката обединения.

Бургазлията се явява правоприемник на Георги Гергов. Пловдивският предприемач отговаряше за съдружните връзки, преди да бъде изхвърлен от Изпълнителното бюро поради абсурда ЦУМ-гейт. Корнелия Нинова оповестила, че сама ще поеме тези функционалности. Сега обаче изненадващо предложила Атанас Зафиров.

При всички положения постът отговорник за съдружните връзки се възприема като подобен от най-голям сан и принадлежи по хипотеза на човек от най-близкото обграждане на водача.

Припомняме, че Атанас Зафиров на последните парламентарни избори се оказа неодобрен от локалната конструкция, откакто не можа да получи водещо място в кандидат-депутатската листа на Българска социалистическа партия. В резултат на това той реши въобще да не взе участие на изборите. Зафиров обаче стана член на Изпълнителното бюро – тясното управление на Българска социалистическа партия, след номинация от Корнелия Нинова.

Твърди се, че бургазлията е непосредствен и до Кирил Добрев. Критични към управлението разясняват, че Зафиров не е подготвен за новата висока функционалност, която му е поверена. Той обаче може и да опровергае това.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР