Това е бедствие. Трябват мерки, сходни с локдаун, заяви водещият

...
Това е бедствие. Трябват мерки, сходни с локдаун, заяви водещият
Коментари Харесай

Експерт: Нека си го кажем ясно - нужен е локдаун


" Това е злополучие. Трябват ограничения, сходни с локдаун ", съобщи водещият немски вирусолог Кр. Дростен. Той счита, че сегашните ограничавания не са задоволителни. Има и предизвестие младежи да не се имунизират с Moderna.

Данните на института " Роберт Кох " сочат, че е достигнато: съвсем 40 000 в рамките единствено на един ден. Нивото на инфекциите на 100 000 души за седем дни се увеличи до 232,1. За едно денонощие са регистрирани 236 смъртни случая, свързани с Ковид-19. Болниците също се пълнят с от ден на ден пациенти с Ковид-19.

По-строги ограничения на работните места
Редакцията предлага
„ Нуждаем се от въвеждане на ограничавания на работните места, като там се позволяват единствено имунизирани, преболедували и тествани “, сподели шефът на немското съдружие на лекарите от незабавната и интензивна медицина Кристиан Караянидис. „ Видя се, че тази мярка се отразява позитивно и на равнището на имунизациите “, споделя лекарят и прибавя:

„ Колкото по-ниско е равнището на имунизациите на несъмнено място, толкоз по-пълни са интензивните отделения там “. Той пледира също за бързо осъществяване на опреснителни, така наречен – първо на по-възрастните, а по-късно и на останалите.

Сходно мнение изрази. В своя подкаст той съобщи: „ Сега сме в по-лошо състояние, в сравнение с преди една година. Намираме се в обстановка на злополучие. Трябва неотложно да се предприеме нещо “.

Ограничаване на контактите и имунизиране

Според него, сегашните ограничавания няма да са задоволителни, с цел да предотвратят новата вълна от пандемията през идващата зима. Вирусологът от берлинската клиника „ Шарите “ счита, че са нужни ограничения за ограничение на контактите сред хората. „ Нека си го кажем ясно - ограничения, сходни с локдаун “, сподели Дростен. Другата значима мярка, съгласно него, е прогрес във имунизациите.

В незабавно известие на Постоянната имунизационна комисия в Германия през днешния ден предизвестяват, младежите под 30 години да не се имунизират с препарата на Moderna, тъй като има нараснала заплаха от възпаления на сърдечния мускул. Експертите предлагат за тези младежи имунизацията на BionTech/Pfizer.

****

Вижте и тази снимкова изложба на Дъждовни води:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР