„Това е абсурд и ще е имитация, и след 1-2

...
„Това е абсурд и ще е имитация, и след 1-2
Коментари Харесай

Нинова: Управляващите провалиха заседанието на КСНС

„ Това е парадокс и ще е реплика, и след 1-2 години народът отново ще ни пита- какво направихте, щом не сте създали нищо, всички сте едни и същи. Не желая Българска социалистическа партия да получава този етикет ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след провелото се през днешния ден заседние на КСНС. Тя изясни, че управлаващи и съпротива са останали на разнообразни отзиви по две тематики. На първо място Нинова посочи- дали органът би трябвало да има проверяващи функционалности или би трябвало единствено да ревизира заявления и да назначава административни процедури и санкции.

„ Ние считаме, че без раследване, обвинителен акт и присъда, няма смисъл да приказваме за битка с корупцията. Те считат, че би трябвало да се органичат до инспекция на заявления, предварителна защита, събиране на информация и административни санкции ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия. На второ място Нинова уточни, че в законопроекта на ГЕРБ към момента е записано, че Народното събрание би трябвало да избира ръководителя на звеното за битка с корупцията по високите етажи на властта. Тя съобщи, че Българска социалистическа партия държи той да се избира от президента, а Народното събрание да избира неговите заместници.

„ Не може болшинството в Народното събрание, което е отново изпълнитлената власт, която генерира най-вече корупция, да си назначи хората, които ще го ревизират. " - означи водачът на Българска социалистическа партия.

„ Не единствено че няма консенсус, няма и резултат. Това беше неуспех на съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Управляващите провалиха кворума - господин Борисов пристигна с час и половина закъснение; основни министри, като Екатерина Захариева, която дава отговор за промяната, ги нямаше; основни фигури и членова на КСНС си потеглиха предварително- като министър Горанов, господин Цветанов " - разяснява ръководителят на левицата.

Тя изясни, че по време на съвещанието е показала Антикорупционния закон на Българска социалистическа партия, а държавното управление е показало своя законопроект. По думите й е била извършена полемика и когато се е стигнало до взимане на решение, кворумът се е разпаднал.

„ След като провалиха кворума на съвещанието, то не можа да приключи с решение. Тези, които не желаят да се борят с корупцията, постъпват по този начин- бягат от отговорността за взимане на решения ", безапелационна бе тя. Според нея това демонстрира и несъстоятелността на ръководещите да излъчат подобен закон и подобен орган, който да се пребори с корупцията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР