Това е абсолютно неприемливо и трябва да има наказани. Това

...
Това е абсолютно неприемливо и трябва да има наказани. Това
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров за смъртта на 3-годишното дете: Трябва някой да поеме отговорност

Това е безусловно недопустимо и би трябвало да има осъдени. Това сподели доктор Стойчо Кацаров от Център за отбрана правата в опазването на здравето във връзка случая на умрялото 3-годишно дете в болница в София, откакто родителите са обиколили няколко лечебни заведения в столицата.
Проверяват три столични лечебни заведения поради гибелта на дете (ОБЗОР) Според родителите чакането за банкет в болница с часове се оказало съдбовно
След тази покруса министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев назначи инспекция в трите лечебни заведения, през които е минало детето – Педиатричната болница, „ Лозенец” и „ Пирогов”. Те би трябвало да му рапортуват до на следващия ден – 20 ноември.

„ Отговори ни дължат шефовете на тези три лечебни заведения – какво ще подхващат, с цел да не се случи още веднъж. Отговор дължат освен на родителите на това детенце, а на всички родители на дребни деца, които са притеснени”, разяснява още доктор Кацаров.
Родителите на умрялото в болница дете пред bTV: Лекарите виждаха, че умира Проверката на здравното министерство по случая продължава
Пенка Георгиева, ръководител на пациентски организации „ Заедно с теб”, също попита къде е коментарът на шефовете на лечебните заведения.

„ Това е систематичен проблем, ежедневие е да се молят родителите, те се обръщат към нас като пациентска организация. Грубо е отношението към родителите на деца, които са заболели, а още повече – на деца с увреждания”, сподели Пенка Георгиева.

Тя прикани доктор Елена Георгиева от Педиатричната болница, която е преглеждала 3-годишното дете и приказва през вчерашния ден пред bTV, към повече примирение.
Само пред bTV: Педиатър със своя версия за гибелта на 3-годишното дете Д-р Елена Георгиева твърди, че положението на дребното момче в началото не е изисквало интензивно лекуване
„ Българският доктор изгуби своята милосърдност. Голяма част от лекарите станаха търговци”, счита Георгиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР