Това е 33-годишната Божена Данилович! Тя вижда света с главата

...
Това е 33-годишната Божена Данилович! Тя вижда света с главата
Коментари Харесай

Тази сръбкиня има най-странното увреждане на света!

Това е 33-годишната Божена Данилович! Тя вижда света с главата надолу. Сръбкинята чете документи, книги и вестници обърнати наопаки. На работното й място са се съобразили с нейното заболяване и екрана на компютъра й е конфигуриран, тъй че страници в интернет, публични формуляри и други електронни материали са обърнати с главата надолу, написа Блиц.

С клавиатурата е същото състояние. Тя е ситуирана по този начин, че мозъкът на Божена да я възприема като огледално отражение. Така девойката може качествено да извършва работата си.

В дома си Божена гледа телевизия сама на втория етаж, тъй като той е преобърнат. Семейството следи телевизионните стратегии на първия етаж, където техниката заема своето обикновено състояние.

Родителите й си спомнят, че когато почнала да пълзи, те се движела в противоположна посока. Но когато почнала да върви майка й си взела отпуска, с цел да я научи да върви, както другите деца. Това единствено било началото на необикновеният й живот.



Заслужава да се означи, че това е рядко заболяване, само че то не е попречило на девойката да приключи лицей.

Американските експерти по неврология от Масачузетския софтуерен институт и Харвардския университет, назовават това заболяване „ феномен на пространствена ориентировка или усещане. “ Те споделят, че окото вижда всичко в вярната позиция, само че в мозъка този сигнал „ се прекатурва “ и за това всичко се възприема наобратно. Но те не могат да обяснят по какъв начин се случва тъкмо това и каква част от мозъка е виновен за него.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР