Това е 10-ото спиране на младши лекари от миналия март

...
Това е 10-ото спиране на младши лекари от миналия март
Коментари Харесай

Стачка на NHS: Младши лекари в Англия започват петдневно напускане, което заплашва по-нататъшно прекъсване на пациентите

Това е 10-ото прекъсване на младши лекари от предишния март и следва най-дългата стачка в историята на NHS през януари, която продължи шест цялостни дни.

„ Правителството можеше да спре тези стачки, като просто направи надеждно предложение за възнаграждение на младши лекари в Англия, с цел да стартира да анулира съкращенията на заплатите, които са ни налагали повече от десетилетие “, доктор Робърт Лоренсън и Д-р Вивек Триведи, съпредседатели на комисията на младшите лекари на BMA, сподели.

„ Същото държавно управление можеше даже да одобри предлагането ни да отсрочи този кръг от протестни дейности, с цел да даде повече пространство за диалози – всичко, което поискахме защото в подмяна беше малко удължение на нашия мандат за стачка.

„ Фактът, че министрите избраха стачка вместо това, което можеше да бъде краят на тазгодишния спор за заплатите, е меко казано разочароващ. “

BMA също чака мандатът му за стачка да бъде възобновен, което покачва вероятността за по-нататъшни протестни дейности.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР