Това днес беше един начален разговор, в който да проверим,

...
Това днес беше един начален разговор, в който да проверим,
Коментари Харесай

Тома Биков: Напът сме да си разпаднем парламентарната република

Това през днешния ден беше един начален диалог, в който да проверим, въпреки да знаем главните направления на партиите, до каква степен сме склонни да създадем дефинира отстъпки. Не сме приказвал за нито една персона и кандидатура за министър и министър-председател. Този въпрос ще бъде подложен когато имаме изясненост за бюджета, за програмата.

Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Nova News.

„ Смятам, че би трябвало да работим за мандат от четири години. Това е естественото, когато се структурира ръководство. Би могло да се стигне и до кратковременен кабинет – шестмесечният вид обаче би трябвало небрежно да одобри бюджета, значими закони по ПВУ и да завърши, а след това да се върнем на изходната позиция с нови избори “, сподели още той.

Той добави, че следва да живеем в обстановка на напрежение доста дълги години напред: „ Не съм огромен оптимист, че политическият хайлайф ще се оправи с тази обстановка. “

На въпрос дали водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще е предложение за министър, той съобщи: „ Мога да ви кажа кой не става за министър. Разбира се, че Асен Василев никога не става. Тази група не става за изпълнителната власт. Да седят там, където хората са ги пратили. “

„ Ясно болшинство по избрани позиции няма по какъв начин да има. Може би обаче това е метод за образуваме едно стабилизационно държавно управление, което не значи, че е устойчиво “, разяснява още той.

„ Правителство няма да подкрепим “ - ами като не го подкрепите, отново ще идем на избори. И с Политическа партия договорихме тримесечна законодателна стратегия, само че от нея няма смисъл, в случай че няма държавно управление. В политически проект са полуграмотни, част от тях са и напълно необразовани, отпред и с водачите им. Или ще разпаднем страната, или ще стартираме да се държим като естествени хора. Напът сме да си разпаднем парламентарната република, тъй като един парламент в случай че не може да си направи главната задача – да си излъчи ръководство, тогава какъв е смисълът от него? “, попита той.

„ Когато говорихме с Политическа партия и те ни пратиха прословутата Excel таблица – дълго анализирахме с сътрудниците какво желаят да кажат, когато кажат, че са за „ бюджетна дисциплинираност “. Те схващат едно, ние разбираме друго. Когато стартираме да си изясняваме понятията какви са, се оказва, че имат поради нещо друго – в това число и формулата за държавно управление. Говорим си като хора, които приказват на разнообразни езици “, счита той.

По думите му който и да е министър би трябвало да знае, че ни чака терапия. И тя няма да е приятна.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР