Това да даваме пари на ангро вече няма да го

...
Това да даваме пари на ангро вече няма да го
Коментари Харесай

Кирил Петков: Край, спираме даването на пари на ангро на всеки

Това да даваме пари на ангро към този момент няма да го бъде. Това ще важи отсега-нататък за всеки лев, тъй като това не са наши пари, а пари на жителите, тъй като ги събираме точно от хората. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министър председателят.

,,Обвиняват ни за прокуратурата за това по какъв начин е могло да им вземем 20 млн. лв.. В момента в Европа ние сме с двоен разход от Брутният вътрешен продукт за прокуратурата, а каква ѝ е успеваемостта? Това са пари на жителите, би трябвало да ги даваме ефективно``, акцентира още един път Петков.

Той посочи, че към държавното управление е имало най-различни претенции за нарастване на заплатите и уточни, че това ще се случи, само че единствено откакто бъдат направени нужните промени в идващите месеци.

По тематиката с последните събития в Украйна министър-председателят разяснява, че България е явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, заради което страната ни е солидарна със глобите против Русия.

Ако Русия влезе с танковете си в непозната територия, това е нарушение на интернационалното право, уточни.

На въпрос до каква степен застрашена е България от енергийна рецесия, в случай че Русия спре подаването на газ, министър председателят изрази мнение, че това надали ще се случи, защото тръбата, която ни зарежда, доставя газ на Сърбия и Унгария, които пък са стратегически сътрудници на Русия.

По отношение на Северна Македония Петков акцентира, че правата на македонските българи са голям приоритет за държавното управление.

Най-доброто е да забележим Северна Македоия в Европейски Съюз, това ни е общата тактика, само че първо би трябвало да махнем езика на ненавист и дискриминирането, означи министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР