„Това, че вотът на недоверие срещу правителството не мина, не

...
„Това, че вотът на недоверие срещу правителството не мина, не
Коментари Харесай

Крум Зарков: Рано или късно правителството ще подаде оставка

„ Това, че вотът на съмнение против държавното управление не мина, не значи, че е неправилен. Рано или късно ще се стигне до оставка на това държавно управление.” Това сподели зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Крум Зарков по bTV.

Той добави, че на вота е станало ясно, че разривът сред публичните усещания, за методите, по които работи кабинета и усещанията на хората, е неизпълним.

„ Има два свята. В единия хората се самоорганизират и стачкуват, а в другия си ръкопляскат. Те неизбежно ще се сблъскат”, добави той.

По отношение на аферата със договорката с ЧЕЗ, Крум Зарков напомни, че преди два месеца и половина бе признат закон за КЕВР с болшинство в Народно събрание.

„ Сега ръководителят на КЕВР Иван Иванов стартира да пояснява дали може да се извърши. Това е съображение да си подаде оставката. КЕВР прави всичко допустимо да не се произнесе по един доста елементарен въпрос – може ли кандидат-купувачът да обезпечи доставката на електричество на над милион българи?”, безапелационен бе националният представител.

Крум Зарков напомни, че левицата е внесла искане в Народно събрание за предварително преустановяване на пълномощията на Иван Иванов като член и ръководител на КЕВР.

„ Ще създадем по този начин, че полемиката за оставката му да се състои. Надявам се още идната седмица този въпрос да се разисква”, уточни Крум Зарков.

Крум Зарков заключи, че е можело да се употребява от депутатите месец август, с цел да бъде решен законодателно казусът на майките с деца с физически увреждания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР