Това, че Великобритания говори за разполагане на военен кораб в

...
Това, че Великобритания говори за разполагане на военен кораб в
Коментари Харесай

Британски министър: Приказките за разполагане на военен кораб усложняват отношенията с Китай

Това, че Англия приказва за разполагане на боен транспортен съд в Тихия океан, може да усложни нейните връзки с Китай, предизвести през днешния ден английският финансов министър Филип Хамънд, представен от Ройтерс.

В миг, когато Англия се готви да напусне Европейски Съюз в края на идващия месец, тя желае да задълбочи своите дипломатически връзки и търговски връзки с други страни по света, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец английският министър на защитата Гавин Уилямсън сподели, че страната му може да употребява военна мощ в поддръжка на ползите си след Брекзит, и показа проекти за разполагане на нов самолетоносач в Тихия океан. Според английски медии Китай е анулирал диалози за търговията с Хамънд поради изказването на Уилямсън.

Запитан от радио Би Би Си дали изявлението на сътрудника му на защитата е навредило на връзките с Китай, английският финансов министър съобщи: " Това са сложни връзки и нещата не станаха по-прости поради китайското безпокойствие по отношение на разполагането на транспортен съд на Кралските военноморски сили в Южнокитайско море ".

Британският импорт от и експорт за Китай доближи връх през 2017 година Китай е бил шестият пазар за експорт на Англия през въпросната година и четвъртият пазар за импорт, като износът и вносът са достигнали надлежно 22,3 милиарда и на 45,2 милиарда паунда, съгласно данни на Камарата на общините.

В изявлението си по-рано този месец Уилямсън разгласи, че първата задача на английския самолетоносач " Кралица Елизабет " ще бъде в Средиземно море, Близкия изток и Тихоокеанския район.

През август английски боен транспортен съд провокира гнева на Китай, преминавайки покрай Параселските острови в Южнокитайско море, искания върху които има Пекин.

Британският министър на финансите дефинира изявлението на своя сътрудник на защитата като прибързано, тъй като самолетоносачът няма да е в цялостна оперативна подготвеност още няколко години, не е взето никакво решение и даже не е обсъждано къде ще бъде ситуиран той. " Мисля, че е доста е значимо да се отнасяме доста деликатно към връзките на Англия с Китай ", акцентира също така той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР