Това, че въпросът с миграцията не е в дневния ред

...
Това, че въпросът с миграцията не е в дневния ред
Коментари Харесай

Аврамопулос: Мигрантската криза свърши, темата не е на дневен ред в Европейския съвет

Това, че въпросът с миграцията не е в дневния ред на идното този месец съвещание на Европейския съвет, е следващото доказателство, че рецесията е завършила. Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос на конференция в отговор на въпрос, предава Българска телеграфна агенция.

Само три страни от Европейски Съюз не бяха съгласни с квотите за разселването на мигранти, десетки хиляди до момента бяха разселени. Не обвинявайте Европейската комисия, не стреляйте по пианиста, прикани еврокомисарят. Никога не съм работил толкоз, колкото в последните четири години, добави той. Аврамопулос предизвести, че не се знае какво може да стане отсега нататък поради продължаващия безпорядък в Либия.

Еврокомисарят прикани министрите на вътрешните работи и правораздаването, които ще заседават на следващия ден и в петък в Брюксел, да проявят отговорност и да обсъдят измененията в разпоредбите от Дъблин. Ще бъдем доста уязвими, в случай че не одобрим обща система за даване на леговище, добави той. Аврамопулос сподели, че популистите влагат сили при разискването на миграционните въпроси и предизвести за растящото им въздействие в навечерието на изборите за евродепутати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР