Това че учениците в България са с най-ниски резултати в

...
Това че учениците в България са с най-ниски резултати в
Коментари Харесай

Задача от PISA за слушалки взе акъла на България

Това че учениците в България са с най-ниски резултати в Европа от тестванията на PISA, напълно не значи, че предходните генерации биха се справили по-добре.

Просто в другите страни образованието и устрема на младите към знания е на по-високо равнище и учениците имат по-добри умения.

Достатъчно е да се погледнат няколкото от дилемите със междинна степен на трудност.

Резултатите на българските възпитаници в интернационалното проучване PISA са най-ниските до момента. Това стана ясно при започване на месеца, когато бяха оповестени данните за това кака са се справили 15-годишните с въпросите по математика, естествени науки и четене с схващане, съобщи OFFnews.bg.  

Според резултатите на българските деца на теста PISA, които са едни от най-ниските за Европа цели 54% от учениците у нас са на сериозно ниско равнище по математика. 

Какви са въпросите по математика и какъв брой са сложни?

Математическият модул на PISA ревизира най-много способността да се разсъждава разумно и да се показват причини по безапелационен метод.

" Математиката е просвета, която борави с добре дефинирани обекти и понятия, които могат да бъдат оценени и трансформирани по разнообразни способи, като се употребява „ математическо умозаключение “, с цел да се получат изводи, за които сме сигурни. Учениците научават, че в математиката с верни разсъждения и догатки се доближава до резултати, на които могат да се доверят, че са правилни ", споделят от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Задача за покупка на слушалки

Тази задача проверява уменията на учениците да вземат на решение при съответни условия. 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР