Това, че Турция е избрала да продължи да преговаря с

...
Това, че Турция е избрала да продължи да преговаря с
Коментари Харесай

Най-влиятелните мъже съобщиха гръмки икономически новини

Това, че Турция е избрала да продължи да договаря с Фолксваген въобще не значи, че за нас договарянията са завършили. В идващите месеци ние продължаваме да работим с договарящите екипи. Докато няма подписан контракт с една от двете страни има очаквания. Това съобщи Росен Плевнелиев по време на брифинг на авто клъстер България след среща с премиера Бойко Борисов.

„ Това е седмо държавно управление, с което работим дружно, само че е реалност, че с никой различен кабинет не сме работили толкоз добре. Говорим на един език “, безапелационен бе той.

„ Фактът, че сме на финала с Турция е голям триумф. Все отново победихме доста други страни “, безапелационен бе Плевнелиев.

„ Това е шансът на България да заема значима позиция в бъдеще и да бъдем едни от водачите в Европа, а за какво не и в света “, съобщи пък изпълнителния шеф на клъстера.

„ Още не е завършила процедурата. Няма дефинитивно решение, само че българското държавното управление не се е отказало от концепцията да взе участие в конкуренцията “, увери пък стопански министър Емил Караниколов.

До два месеца ще има напълно нова тактика за развиването на автомобилостроенето в България “, увери Плевнелиев и съобщи, че упоритостите са да се удвоят автомобилните компании у нас – от 230 на най-малко 500.

Той разясни, че следва и построяването на нов план, който ще започва в скоро време. Той касае построяването на тестово трасе на самостоятелни коли и 5G мрежа и лаборатория.

Плевнелиев посочи, че също по този начин ще се подтикват освен автомобилните производители, само че и доставчиците. По думите му има още няколко компании, които желаят да развиват своята активност в района.

„ България би трябвало да има по-достойно място в автомобилостроенето. Тези ограничения не се подхващат – те към този момент се вършат “, безапелационен пък бе вицепремиерът Томислав Дончев и посочи, че това договорката с Фолксваген ще е от голямо значение за българската промишленост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР