Това, че Стоичков е бил консул повече от пет години

...
Това, че Стоичков е бил консул повече от пет години
Коментари Харесай

Крачунов пред Bulgaria on Air: Проблемът на Стоичков е, че остана неразбран за позицията, с която осъди насилието в Барселона

" Това, че Стоичков е бил консул повече от пет години в Барселона е привилегия за България. Той бе несправедливо атакуван, тъй като осъди насилието по улиците на Барселона по време на референдума. Всички видяхме фрагментите на бити млади дами по улиците на града. Той го осъди в личния си жанр Избърза с реакцията си и думите му бяха прекомерно мощни, само че в последна сметка това е позиция на българското държавно управление - принуждение не би трябвало да има в нито една точка в Европа ". Това сподели шефът на Агенция БЛИЦ Ивайло Крачунов в студиото на утринния блок по Bulgaria on Air. " Стоичков трябваше да се изрази по-дипломатично като осъди насилието, само че да не атакува испанското държавно управление и да желае неговата оставка. Не трябваше да стават кавги, които по-късно да се пренесат в медиите. Една по-добра връзка сред Стоичков и Министерство на външните работи ще докара до нещо позитивно. Той е една добра представителна извадка за България пред света. Реакцията към Стоичков, обаче е пресилена.

Нормално беше да бъде потърсен от Министерство на външните работи преди да разгласи обществено позицията си и тя да бъде разисквана. По този метод той щеше да бъде свестен вярно за справедливия му яд против насилието в Барселона. Той се извини на испанската вицепремиерка Сорая Саенес де Сантамария за острата си реакция. Ситуацията в Испания към този момент се успокоява. Върви се към рационален разговор, което ще е от изгода в подтекста на усложнената интернационална обстановка ", добави Ивайло Крачунов.

" В последна сметка връзките сред България и Испания не са потърпевши от реакцията на Стоичков. Напротив. Смятам, че положителните връзки сред двете страни ще се задълбочат и ще има изгода. И без този дипломатически пост, той ще продължи да бъде Христо Стоичков. Той постоянно ще е двуполюсен - едни ще го обичат, а други ще го осъждат и назовават с най-обидни прилагателни, само че той постоянно ще си е същински ", заключи Крачунов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР