Това, че ще сме първа политическа сила е почти ясно.

...
Това, че ще сме първа политическа сила е почти ясно.
Коментари Харесай

Тома Биков: Не каним никого за коалиция, трябва сами да дойдат

Това, че ще сме първа политическа мощ е съвсем ясно. По-важното обаче е, че след тези избори българският политически хайлайф и тези, които влязат в Народното събрание са длъжни да сложат завършек на тази политическа рецесия. Това сподели пред Euronews Bulgaria Тома Биков от ГЕРБ.

В този подтекст кой ще е първи и кой ще е втори е нещо значимо, само че е значимо от позиция на това кой ще бъде носещата структура на бъдещото ръководство. Ако Народното събрание не е в положение за следващ път да излъчи държавно управление, то тази политическа рецесия е на път да унищожи цялата политическа система.

За нас в тази обстановка е належащо да бъде формирано проевропейско и антикризисно ръководство. Имаме подготвеност да посочим и посока и стратегия, с краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения и проект за стабилизация, освен на страната, а въобще на българското общество.

Ние сме дали нашата идея какво считаме да бъде идващото ръководство и в какво ние бихме взели участие. Ако „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ имат друго желание и друга идея за ръководство, която изключва това то да бъде проевропейско и антикризисно, а да има някаква друга посока и цел, би трябвало да отговорят те. Но не би било съответно и почтено по отношение на техните гласоподаватели, които в последна сметка са хора с проевропейски възгледи.

Последното ръководство отпред с господин Петков се провали поради това, че не съумя да си измисли втора цел, отвън тази да унищожи ГЕРБ или по-меко казано да държи ГЕРБ отвън властта.

Ние не каним никого, а споделяме нашите дейности какви ще бъдат. Всеки който счита, че ръководството би трябвало да има проевропейска посока би трябвало самичък да пристигна. За страдание от другата страна следя, че няма огромен капацитет да бъде разбрана сложността на политическата отговорност.

Смятам, че една от гаранциите, че идващото ръководство ще бъде формирано и ще бъде устойчиво е, ГЕРБ да завоюва изборите с една внушителна разлика по отношение на втората политическа мощ, която и да е тя.

Възможността идващият парламент да се провали е голяма. Ако продължим да вършим едно и също, ще реализираме същите резултати.

За нас всяко взаимоотношение с „ Продължаваме промяната “ е голямо предизвикателство. Както за нас, по този начин и за нашите гласоподаватели. Това би било голям компромис, който е на ръба на естествения компромис. Ако някой от тези обединения счита, че ние неистово желаеме да работим с тях се самозаблуждава и се надценява. Ние нямаме никакво предпочитание да работим с тези хора. Ако споделяме, че желаеме да водим диалог, го вършим само и единствено, тъй като осъзнаваме в какъв брой комплицирано положение се намира страната и какъв брой биха били тежки следствията, в случай че провалим идващ парламент. Това никога не е оферта към тези обединения, сподели Биков.

В идващия парламент би трябвало да бъде възобновен политическият разговор без значение кой е в съпротива и кой в ръководство. Диалогът е нещо наложително за демократичната система. Имаме дългогодишни базови консенсуси в страната, които бяха на път да бъдат разрушени. Например консенсусът към нашата цивилизационна принадлежност, към Европа. По същия метод стоят въпросите с модернизацията на Българската войска, с договарянията за участие в Европейски Съюз на районен съд Македония и Албания. Това са стратегически въпроси, по които се оказа, че без опозицията, ръководещото болшинство въобще не беше в положение да вземе решение. Така мечтаният сътрудник на Политическа партия и Демократична България в лицето на Българска социалистическа партия и госпожа Нинова не ги поддържа по нито едно значимо стратегическо решение, сподели още Биков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР