Това, че съм в момента един, не означава, че в

...
Това, че съм в момента един, не означава, че в
Коментари Харесай

Айтоският общински съветник Салих Метраш: И сам воинът е воин, ще бъда част от конструктивната опозиция

Това, че съм сега един, не значи, че в бъдеще няма да бъдем повече, сподели той, цитирайки прочутата фраза на Нийл Армстронг: " Малка крачка за мен, гигантска крачка за човечеството "

Салих Метраш е определен за общински консултант от ПП-ДБ в Айтос. Той е единственият, който съумя да пробие да съставлява обединението в локалния парламент. За него работата в Общински съвет не е непозната, защото беше консултант и в мандат 2015-2019 година Каква ще е ролята му в идващите четири години, ще бъде ли съпротива или ще „ играе “ с огромните групи – дава отговор в изявление за Флагман.бг: 

- Г-н Метраш, още веднъж сте определен за общински консултант, само че този път посредством вас в локалния парламент проби Коалиция ПП-ДБ. Как успяхте да убедите гласоподавателите да гласоподават за вас? 

- Пробив се видя на национално равнище, че има доста места. Гoлеми регионални градове бяха извоювани от ПП-ДБ, тъй че това е един сериозен лъх, който е предвестител на бъдещи по-големи победи и в по-малки общини, и в останалите регионални градове. Защото даже и да са сполучливи тук-там досегашните ръководещи, с времето се получава амортизиране, отмалялост. И по този начин или другояче постоянно в историята на човечеството хората са търсели новото, по-напредничаватото. Затова ми се коства, че в бъдеще хората ще разпознаят по-перспективните ръководещи.

- За момента още не.

- Защото през годините бяхте член на Движение за права и свободи, напуснахте партията, до момента в който бяхте техен консултант, по-късно преминахте към ДОСТ...

- Понеже споменахте Движение за права и свободи, бидейки демократ по разбирания, това наложи излизането ми от Движение за права и свободи и включването ми в ДОСТ. Защото към оня миг ДОСТ беше единствената опция и беше гласът на демократично мислещите в Движение за права и свободи. Така че концепцията не беше просто да вляза в някаква партия, а да сме гласът на демократично мислещите хора. И сега виждайки такава демократична политика в ПП-ДБ, по тази причина се насочих към тях.
- Въпреки че сте единствено вие консултант от обединението, въпреки всичко влизате с задача. Каква ще е тя в този мандат?

- И самичък воинът също е боец. За всяко нещо би трябвало да има начало. Нийл Армстронг, стъпвайки на Луната, е споделил " Малка крачка за мен, гигантска крачка за човечеството ". Така че това, че съм сега един, не значи, че в бъдеще няма да бъдем повече. Моята задача е да работя дружелюбно и колкото е допустимо повече за обществото, колкото и изтъркано може би да звучи.

- Бяхте общински консултант в мандат 2015-2019. Имаше ли тогава и има ли към този миг действителна съпротива в ОбС-Айтос?

- Напоследък освен на локално равнище, само че и на национално, се видя, че доста от партийните лица афишират, че ще бъдат съпротива, само че в един миг се оказва, че действително се поддържат всички. Всичко е незадълбочено за пред света и пред народа. Мисля, че тук картината е същата. Каквото е на национално, тук е същото.

- А каква ще е вашата роля в ОбС-Айтос?

- Като се споделя „ съпротива “, това подухва на мисълта да си „ срещу “ всяко едно предложение от болшинството. Но не е това истината. Аз ще бъда част от градивната съпротива – не непременно срещу. 

- Какво му липсва на Айтос?

-Модерно мислене – от 21 век. Колкото и 21 век да е показан с научни открития и бурно развиване на техническия напредък, човек би трябвало да има съвременно и широкоскроено мислене. Трябва да се работи в по-различни мащаби.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР