„Това, че „Продължаваме промяната” предлага да отпадне ДДС на хляба

...
„Това, че „Продължаваме промяната” предлага да отпадне ДДС на хляба
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Ще отстояваме социалните придобивки в бюджета да останат след актуализацията

„ Това, че „ Продължаваме промяната” предлага да отпадне Данък добавена стойност на хляба демонстрира, че обединението върви в вярната посока и дружно ще работим за съответни стопански ограничения, с цел да се подобрят изискванията на живот на хората.”

Това съобщи националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Мая Димитрова в предаването „ Добър ден, България” по радио „ Фокус”.

Тя акцентира, че повече от четири години Българска социалистическа партия води поредна политика за понижаване на Данък добавена стойност на главните храни, на медикаментите и на детските артикули.

„ По предложение на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова предходната седмица направихме среща със препоръките по стопанска система, обществена политика и финанси от обединението, на която направихме оферти по отношение на идната актуализация на бюджета и правене на пакет от ограничения, с цел да се оправим с кризите”, напомни Мая Димитрова.

По думите на народния представител Българска социалистическа партия има сериозен принос, че от 66 милиарда лева бюджет, 20 са за обществена политика. Тя обърна внимание, че доста от тези политики са ориентирани към младите фамилии и работещите, като даде образец с нарастването на майчинството и детските, безплатните детски градини и ясли за всички деца, увеличението на минималната работна заплата и на ваучерите за служащите, с които към този момент ще могат да се заплащат и комунални услуги.

„ Като парламентарна група ще отстояваме всички придобивки в бюджета да останат и след актуализацията”, безапелационна бе Мая Димитрова.

„ Българска социалистическа партия има една позицията, която неведнъж сме заявявали – парламентарната ни група няма да даде и един глас за даване на оръжие на Украйна, както и нашите министри в Министерския съвет. Смятаме, че България не би трябвало да се включва в този спор посредством изнасяне на оръжия, муниции и артикули с двойна приложимост. За нас като социалисти мирът е най-висша полезност, желаеме войната да спре, а това няма по какъв начин да се случи, в случай че я зареждаме с още оръжия”, сподели още Димитрова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР