Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер

...
Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Орбан защитава Груевски, защото и двамата имат афинитет към Путин

" Това, че Орбан е най-активен бранител на някогашния македонски министър председател Груевски е обяснимо на първо място с общия им политически афинитет към Русия на Путин и желанието на Орбан като съветски лобист да подкрепи осуетяването на македонското участие в НАТО. Крайно време е да се приключи оценяването на Орбан като европейски политик единствено през призмата на неговото противоречие с политиката на Брюксел по миграцията. Това противоречие освен подвигна високо рейтинга му, само че и сполучливо прикри други, надалеч не толкоз привлекателни специфики на неговата позиция като министър председател на Унгария. През последното десетилетие Виктор Орбан откри режим на " мек " авторитаризъм в Будапеща и идеологизира оптимално позициите на унгарската страна в посока десен радикализъм - до общественото му самопризнание и изрично декларирана цел да промени политическия режим в Унгария към " нелиберална народна власт ". Орбан не крие, че негови образци в тази посока са Владимир Путин и Реджеб Ердоган. В последно време зачестяват сериозните информации и разбори, че Унгария се трансформира от ден на ден в плацдарм на съветските стратегически ползи и на мероприятията на специфичните служби на Москва ", съобщи политологът Огнян Минчев с обява в обществените мрежи.
" Именно от тази позиция Орбан изрично осъди промяната на ръководството в Скопие и правосъдното дирене против някогашния министър председател Груевски. Днес на процедура Орбан дава леговище на Груевски - с цел да не влезе последния в пандиза за това, че се самозабрави отпред на изпълнителната власт и купи за своите скромни потребности на министър председател " Мерцедес " на умерената цена 650 000 евро (шестотин и педесет хиляди евро). (Един македонски сътрудник споделя - да беше единствено " Мерцедесът ", с мед да го нахраниш... " Мерцедесът " е дребна работа, несъмнено, само че явно безсрамие, елементарно доказуемо в съда.)
Разбира се, участвайки в общия съветски проект за разстройване на европейската и атлантическа интеграция на Македония и в поддръжката за антибългарския някогашен министър председател Груевски (също политическо лице в услуга на Москва и Белград), Орбан на практика намерено декларира позиция в директен ущърб на българскитер национални ползи. Бих отишъл и стъпка напред - с поддръжката си за режима на Груевски и на съветските подмолни дейности против интеграцията на Македония в западния съюз Орбан показва намерено неприятелска позиция по отношение на България. Струва си българското държавно управление да отрази тази позиция и да я разяснява. Още повече, че партиите на Орбан и на Борисов са сестрински партии в ЕНП. Хубава " сестра ", няма що... ", довърши Минчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР