Това, че няма върховенство на правото у нас не е

...
Това, че няма върховенство на правото у нас не е
Коментари Харесай

Даниел Митов: Нечестно е България да бъде спирана за Шенген

" Това, че няма господство на правото у нас не е правилно. Нечестно е България да бъде спирана за Шенген в този миг, защото сме изпълнили всички механически критерии. " Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ и народен представител Даниел Митов в bTV.

" По мотив Нидерландия - не можеш да налагаш господство на правото, като нарушаваш правото на Европейския съюз. Върховенството на правото не е част от контракта за Шенген. Така или другояче, ние имаме да вършим доста работа по тематиката правораздаване “, добави Митов.

" България би трябвало да има държавно управление, което да знае какво прави, би трябвало да има постоянен кабинет, който да поема дълготрайни цели, който може да поема дълготрайни задължения. И да беседва със своите съдружници и сътрудници в Европейския съюз, тъй че механизмът да отпадне. Този развой беше почнал, в един миг спря заради простата причина, че ние влязохме две години в серия избори, служебни кабинети, постоянен кабинет, който се задържа няколко месеца ", добави зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му това са кабинети, които са изпуснали ситуацията по границата.

" Мигрантският поток, който следим, пробитата граница на процедура, неналичието на съгласуваност с Република Турция, което е част от механизма. В последните близо две години служебните кабинети и постоянния кабинет на Кирил Петков изпуснаха ситуацията по границата, подцениха този проблем. Бойко Рашков се занимаваше с всичко друго, само че не и с този проблем ", означи oще Митов. 

Според него за това трябват гранични служители на реда, добра организация, съгласуваност с нашите съседи, както с Турция, по този начин и с Гърция, което е било реализирано, само че в последните две години е пропаднало. 

По отношение на шанса за кабинет с първия мандат, Даниел Митов сподели, че е хубаво, че въпреки всичко систематичните партии в България са се отзовали на апела за диалог.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР