Това, че ни приеха в ЕС по геополитически причини, а

...
Това, че ни приеха в ЕС по геополитически причини, а
Коментари Харесай

Елитът ни така се опияни от европейските фондове, че напълно забрави за ангажиментите си в ЕС

Това, че ни одобриха в Европейски Съюз по геополитически аргументи, а не тъй като бяхме подготвени, трябваше да бъде осъзнато

Румяна Желева е български социолог и политик от партия ГЕРБ, министър на външните работи в кабинета „ Борисов 1 “ в интервала юли 2009 – януари 2010, първият евродепутат от Бургас (2007 – 2009), някогашен претендент за европейски комисар в комисията „ Барозо II “. Въпреки че от години тя се е отдръпнала от дейния политически живот и се е отдала на фамилията си в Бургас, Румяна Желева явно следи настоящите външно-политически въпроси за страната ни. Тя разгласява коментар във фейсбук профила си във връзка следващия несполучлив опит на България да влезе в Шенген.

Решението за Шенген... напряко е отчайващо! Хърватия бяха признати след нас и към този момент са надалеч напред. А ние?! Там сме си, откъдето тръгнахме. Развитието е незначително в доста връзки. Статистиката единствено удостоверява това, което хората в страната виждат всекидневно (въпреки, че главите в тв приемника приказват постоянно друго, като че ли живеят на обособена планета).



Жалко за изгубеното време! И тъпо за бръщолевенето  за " ответни ограничения ". Когато имаш ходове за такива ограничения, просто ги правиш. Не тръбиш пред света, а действаш. И ние с вас знаем добре, че няма да стане и че това говорене е единствено за вътрешна приложимост! Подлизурството пред огромните в никакъв случай не е преставало да бъде линия от манталитета на елита ни.

Гадна работа!

Ще каже някой, само че хърватите ги поддържат. Така е. Нашият случай е различен. И когато заради една или друга причина нямаш естествени съдружници, би трябвало да си ги създадеш. Скептици или безразлични постоянно ще се намерят. Но виж с приятелите и съдружниците е друго. Трябва изпитание, което да се поставя непрестанно. Усилие за спечелването на съдружници. Защото Шенген -  макар всичките си недостатъци и полемики за промени - е  съюз. Това, че ни одобриха в Европейски Съюз по геополитически аргументи, а не тъй като бяхме подготвени, трябваше да бъде осъзнато и да се създадат съответните заключения. Нищо сходно не се случи. Нашият по този начин наименуван хайлайф по този начин се опияни от европейските фондове, че изцяло не помни за всевъзможни задължения, произлизащи от участието. Гледайки официално (и технически) на тях,  през днешния ден получи отговор, че се е подготвил точно по този начин - механически. А не всъщност.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР