Това, че министреските кресла ще са 50/50, са дизайни, които

...
Това, че министреските кресла ще са 50/50, са дизайни, които
Коментари Харесай

Николай Денков: Търсим експерт, който да оглави МВР


„ Това, че министреските кресла ще са 50/50, са дизайни, които не дават отговор на истината ”, означи ученият

„ Повтаря се неистина, че са били обсъждани съкращения и размени на шефове на учебни заведения, това не е правилно. Преговорите с ГЕРБ не престават, има прогрес ”. Това съобщи номинираният за министър председател с втория мандат акад. Николай Денков преди началото на днешното съвещание на Народното събрание.

„ Информацията, че Министерство на вътрешните работи ще бъде на ГЕРБ не е вярна. Търсим специалист, експерт, неполитическо лице ”, сподели още Денков. Той изясни, че се търси поддръжка от Движение за права и свободи за конституционната промяна, само че не са говорили за кабинет.

Относно опцията да има компромис Асен Василев да не бъде финансов министър, акад. Денков посочи, че „ зависи от гледната точка “.

„ От позиция на бюджета по-добър специалист, който може да направи два бюджета в границите на няколко месеца, не знам. Няма индикации тези апокалиптични прогнози за бюджета да се осъществен, в противен случай, той ще бъде естествен ”, сподели още той.

„ Предстои ни подготовката и на новия бюджет. Аз и Мария Габриел ще бъдем гаранти, че няма да има нарушение на законите, че отношението към администрацията ще бъде такова, каквото се изисква по закон ”, акцентира Денков.

Относно това дали ГЕРБ оферират кандидатури за министерски позиции акад. Денков отговори позитивно, като изясни, че с Мария Габриел се разискват разнообразни разновидности. „ Това, което се написа, че ще е 50/50, са дизайни, които не дават отговор на истината ”, означи акад. Денков.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР