Това, че изведнъж изгърмяха бушоните на съдебната власт, е нов

...
Това, че изведнъж изгърмяха бушоните на съдебната власт, е нов
Коментари Харесай

Христо Иванов поиска правителство на конституционната реформа

" Това, че внезапно изгърмяха бушоните на правосъдната власт, е нов детайл на политическата обстановка. Това изважда на напред във времето държавното управление да бъде на първо място държавно управление на конституционното болшинство ", предлага той.

В същото време Христо Иванов продължава да е черноглед във връзка с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

" Мандатната процедура стартира при цялостната изясненост, че, на база наши задължения пред гласоподавателите, мандат на ГЕРБ няма по какъв начин да бъде подсилен от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Нещо повече: считам, че той е изначално жертван: даже и да бъде осъществен подобен кабинет, той ще бъде белязан от съдбовен недостиг на запас за правене на промени ", счита Иванов.

Според него " най-стабилното, съответно и задоволително като формула е не просто експертно държавно управление, а политически неутрално, за стеснен интервал и задания, в което няма представители на обединения. Да няма обстановка, в която се споделя партия " Х " получава министерство " У ". Това би било залог за неустойчивост ", предизвестява Христо Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР