Това, че Google ни познава много по-добре от собствената ни

...
Това, че Google ни познава много по-добре от собствената ни
Коментари Харесай

Как да разберем какво знае Google за нас

Това, че Гугъл ни познава доста по-добре от личната ни баба, не би трябвало да е изненада за никого.

Ежедневно платформата събира информация от търсенията, кликовете, постовете, върху които се стопираме, и от кое място ли още не, и компилира данните ни в изчерпателен, подробен профил, който няма по какъв начин да знаем по какъв начин тъкмо се употребява от компанията.

Официалната версия е, че събраната информация оказва помощ на търсачката да ни дава оптимално акуратни резултати при търсене и да ни демонстрира реклами, които биха ни вълнували.
 Снимка 450122

Рядко обаче си даваме сметка тъкмо в каква дълбочина Гугъл съумява да ни опознае в името на това да ни доставя с верните реклами и страници.

Ако се разровим в настройките на профила си в Гугъл, научаваме, че платформата освен знае кои марки, филми, футболни тимове и уеб сайтове харесваме, само че знае и дали сме притежатели на жилище, дали сме разведени, с какво обучение сме, дали бръснем краката си, кои книги сме чели, дали имаме куче, в какъв брой огромна компания работим и доста, доста други много персонални елементи.

Всеки от нас може да ревизира основания за него профил като кликне върху профилната си иконка в горния десен ъгъл в страниците на Гугъл.
 Колко пари вършат огромните компании от персоналните ни данни
Колко пари вършат огромните компании от персоналните ни данни

Скоро може и да разберем

След като влезем в настройките на акаунта си, избираме Privace & Personalization, което ще ни води до нова страница.

Информацията за нас е поместена в раздела Ad Personalization, където откриваме сходен на ето този лист.
 Снимка 450121

А той е значителен и всеки от бутоните кореспондира с обособена тематика от профила и ползите ни. Сега ни остава единствено да цъкаме с език и да се възхищаваме на точността на всичко, което Гугъл e схванал за нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР