Това, че газът идва от газохранилището в Чирен, не означава

...
Това, че газът идва от газохранилището в Чирен, не означава
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Това, че газът идва от Чирен, не означава непременно риск за националната сигурност

Това, че газът идва от газохранилището в Чирен, не значи безусловно риск за националната или енергийната сигурност на страната “, разяснява енергийният специалист Мартин Владимиров. Според него е значимо да има ясно написани правила.



Трябва да има ясни критерии какво е сполучливо и какво не е, изясни той.

Според някогашния шеф на „ Булгартрансгаз “ Кирил Темелков също би трябвало да се сътвори нормативна база: Ако приказваме дали се източва газохранилището в Чирен, би трябвало да се види какви са разпоредбите по този въпрос и по какъв начин „ Булгаргаз “ може да го употребява. " Булгаргаз " нямат право да трансформират, каквото е нагнетено зимата да се добие в края на зимния интервал. Тегли се количество според графика.

По думите на енергийния специалист не трябва да има политическа интервенция в енергийните сдружения. Всеки газов търговец може самичък да дефинира своята пазарна тактика и метода, по който ще усъвършенства облагата си. Хубаво е да се подчертае - не е добра процедура политическото управление да се меси в решенията на компанията на ежедневна база. „ Булгаргаз “ и другите енергийни сдружения би трябвало да могат единствено да взимат тези решения, сподели Владимиров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР