Това, че даден полицейски участък работи само през деня, не

...
Това, че даден полицейски участък работи само през деня, не
Коментари Харесай

МВР не затваря в 17 ч., обяви главният секретар Младен Маринов

Това, че даден полицейски сектор работи единствено денем, не значи, че популацията не може да алармира за проблеми и през останалата част на денонощието. Това се разбра от обяснението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пред нова телевизия.

Коментарът му бе във връзка репортаж на медиата, в който се видя, че в Садово полицейският сектор, където работят 10 служители на реда, затваря в 17:30 ч. Преди дни бе оповестено, че се вкарват и нощни наряди в дребните обитаеми места откакто при сборичкване в Бяла почина юноша.

Младен Маринов изясни, че постоянно може да се подаде сигнал на незабавния телефон.

" Министерство на вътрешните работи не затваря в 17:30, непрекъснато се работи. На тел. 112 постоянно има връзка. Полицаите не могат да са на всички места ", разгласи той. Допълни, че организацията на работа зависи от наличния щат.

Разказа за своя командировка в Естония, където дежурните елементи били съвсем закрити за сметка на броя на патрулиращите по улиците чиновници на реда. Към тази скица на работа се вървяло и тук.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разгласи още, че макар мрежите, в които са проведени телефонните измамници, броят на тези измами понижава. Причината за това е по-голямата осведоменост на хората и готовността им да алармират за тези случаи.

В отговор на въпрос той разгласи, че в Русе се ревизира сигнал за това, че служители на реда прикриват телефонни измамници, само че все още това не се потвърждавало.

По случая с пребития и в резултат на това умрял юноша от Бяла, Младенов разгласи, че безусловно всички обстоятелства по случая са изяснени и те демонстрират, че побойникът е единствено един и няма съучастници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР