Това, че Бойко Борисов не присъства, не е от особено

...
Това, че Бойко Борисов не присъства, не е от особено
Коментари Харесай

Срещата ГЕРБ - Продължаваме промяната зададе конструктивен тон, това е пробив

Това, че Бойко Борисов не участва, не е от изключително значение. Това, което беше ново за мен в днешната среща, беше променения звук. В съпоставяне даже с тона от преди няколко дни, днешният беше спокоен, рационален и като се изключи няколко обстановки, когато пробляснаха старите искри, като цяло градивен. “ Така политическият анализатор Явор Сидеров разяснява в студиото на Euronews Bulgaria срещата сред представители на ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “. Това единствено по себе си е пробив, счита той.

Според него, такова нещо не сме виждали от година-година и половина в Народното събрание. Някаква основа за рационален и по-нататъшен градивен диалог има, в случай че се съди по тази среща. Но не би трябвало да избързваме и никога не би трябвало да мислим, че е наложително знак за неизбежността за сформиране на държавно управление. И ГЕРБ, и „ Продължаваме промяната “ още в самото начало направиха ангажимента, че такова нещо на този стадий не се случва.

Според Сидеров е мъчно е да се реши въз основата единствено на тази среща дали в случай че не в този парламент, в някакъв идващ миг е допустима коалиция сред двете политически сили.

„ Добър знак е това, че приказват и приказват градивно. Прави усещане цивилизования звук, само че е доста рано да се каже. Изключително рано. Спектърът от въпроси, по които би трябвало да бъдат доближени позициите, е доста необятен “, счита анализаторът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР