Това би могло да доведе до катаклизми като загуба на

...
Това би могло да доведе до катаклизми като загуба на
Коментари Харесай

Предстои ли ”обръщане” на магнитните полюси на планетата?

Това би могло да докара до катаклизми като загуба на сателитни и информационни линии, заплаха от нараснала галактическа радиация в избрани райони, както и проблеми с далекопроводите и инфраструктурата.

Това оповестява обява в уеб страницата undark.magazine

Северният и Южният магнитни полюси на Земята сменят местата си приблизително един път на всеки 200 хиляди или 300 хиляди години, само че последният път, когато се е случило е преди цели 780 хиляди години.

Сега магнитното поле на планетата още веднъж демонстрира признаци на смяна. Въпреки че няма сигурност, че това е подготовка за промяната, наблюденията на учените повдигат въпроси за това по какъв начин това може да засегне живота на планетата.

Трябва да се има поради и, че магнитните полюси могат да покажат признаци за начало на смяната на поляризацията си, само че това да не се случи, както е станало преди 40 000 години.
По-важно е да се знае по кое време ще се случи това идващия път.
През последните няколко десетилетия геофизиците се пробваха да отговорят на този въпрос благодарение на сателитни изображения и математически калкулации. Учените оповестяват за признаци на начално изместване на магнитните полета. Промените на Земята към този момент са отслабили полето в Южния Атлантически океан дотам, че са наранени част от сателитните системи, подложени на отчасти влияние от галактическата радиация. Магнитното поле пази планетата, по-специално от смъртоносната радиация от Слънцето и отслабването и появяването на "дупки " в отбраната му може да остави хората без задоволителна отбрана.
Експерти по галактическа радиация считат, че идната смяна на полюсите евентуално ще направи някои региони на планетата необитаеми.
По-специално, заради отслабването на магнитното поле, към този момент разрушения озонов пласт може да бъде погубен, написа порталът.

Инфраструктурата, в това число сателитните мрежи, дружно с някои връзки може да пострада.
Учените считат, че хората би трябвало да се приготвят за обръщането на магнитните полюси, като подсигурят спътниците си.
За задачата частните сателитни оператори би трябвало да обменят информация за това по какъв начин тяхната електроника устоя на галактическото лъчение.
Учените показват, че сериозната инфраструктура на Земята е построена с прочут запас от непоклатимост, само че все пак би трябвало да се създадат спомагателни прочувания и симулации и да бъдат взети съответните ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР