Това би могъл да е най-скъпият трансфер в историята на

...
Това би могъл да е най-скъпият трансфер в историята на
Коментари Харесай

Планът на Мадрид за Азар и Мбапе

Това би могъл да е най-скъпият трансфер в историята на футбола, но, най-малко за момента, няма да го бъде. „ Всичко е за шоуто”, настояват добре осведомени източници от Реал Мадрид за челото на „ Франс Футбол”, което обиколи света. Френският седмичник излезе на корицата си с големи облици на Зинедин Зидан и Килиан Мбапе и също толкоз голямо заглавие: „ Реал Мадрид: Операция „ Мбапе”.

Изданието сочи, че суперзвездата на Пари Сен Жермен е цел №1 на клуба от Конча Еспина за идния летен трансферен прозорец: „ Това ще е сагата на пролетта и, може би, на лятото”, написа списанието и прибавя, че договарянията ще стартират напълно скоро във времето.

„ Мбапе е доста добър, само че Винисиус Жуниор е по-талантлив”, разясняват на „ Сантиаго Бернабеу” информацията на „ Франс Футбол”. Там написа, че Зидан е претрупан със задачата да убеди нападателя на ПСЖ да смени френската с испанската столица през лятото. Изкусителната мощ на старши треньора на „ белите” – кумир на Мбапе от дете, и 280 млн. евро са два повече от задоволителни претекста младокът да се премени в бяло през идния сезон. В Мадрид обаче отхвърлят това безпределно твърдо: нито Зидан бил приказвал с Мбапе, нито имал желанието да го стори, нито клубът мисли за него като за трансферна цел за идващия сезон.



ОПИТ ПРЕЗ 2017 година

„ Белият” клуб към този момент се опита да притегли Мбапе преди две години – през лятото на 2017-а, когато той още беше в Монако. Тогава всички страни бяха стигнали до съглашение: 180 млн. евро за френския клуб и шестгодишен контракт за Килиан с начална заплата от нето 6 млн. годишно.

Проблемите започнаха, когато Монако отхвърли да заплати 34-те млн. евро налози по интервенцията, защото и Мадрид не искаше да поема цялата тежест и бе подготвен да разиска заслужено систематизиране. Всичко свърши, когато ПСЖ се намеси и убеди момчето против повече пари – начално по 7 млн. евро нето на година и 10 милиона на третата – и заричане за титулярно място, до момента в който при „ лос меренгес” я имаше конкуренцията на тогава неоспоримите Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема.

Така Килиан се озова в Париж и ще е мъчно в близко бъдеще да си тръгне оттова, в случай че ще и тимът му всяка година рано-рано да напуща Шампионската лига. Самият Мбапе го сподели незабавно след потресаващото отпадане от Манчестър Юнайтед на осминафиналите след изпускане на преднина от два „ чисти” гола и домакинство в реванша: „ Имаме прекрасен план и ще продължа тук. Сигурен съм, че ще реализираме нещо огромно.”

Изповед, пристигнала два месеца след онази, в която показа, че в случай че е бил подписал с Мадрид на 18 години, се чуди какво е щял да прави на 23. Сега на 20, Килиан занапред има премного време пред себе си, с цел да го докара пътят му на „ Бернабеу”, въпреки че по всичко проличава, че това няма да се случи идното лято. Към момента нито футболистът, нито испанският исполин имат желанието да срещнат пътищата си, а и ПСЖ не счита да го продава и Реал Мадрид не желае да влиза в борба с клуб, който счита за другарски.



ИНТЕРЕСНО ЛЯТО

Нескачането за Мбапе не значи, че „ белите” няма да привлекат играчи от най-високо равнище, макар че в проектите им не влизат финансови изхвърляния, рискуващи слагането на екосистемата на клуба и съблекалнята в усложнено състояние. Изригването на Винисиус с двата му звездни месеца – януари и февруари – не е забравено с лека ръка единствено тъй като бразилският гений в този момент е на втори проект, до момента в който се възвръща от тежката си травма, получена в злополучния осминафинален реванш от Шампионската лига с Аякс.

На Чамартин упованията към младия нападател са доста високи и там считат, че вероятно привличане на Мбапе ще забави или даже замрази напредъка на към този момент разполагаем отличен актив за състава. На мнение са също, че южноамериканецът е състезател „ с повече гений от французина, а Мадрид се нуждае от гений във всяка една зона на терена, само че най-много в офанзивата. Само скорост и физика не са достатъчни”.



Доверието към Винисиус е цялостно също като това към Марко Асенсио. В клуба никой не изпитва и капка подозрение по отношение на балеареца, макар че той прави разочароващ и променлив сезон, когато се очакваше да изригне в отсъствието на Кристиано Роналдо. За ръководителите и треньорите в клуба Асенсио е испанският футболист с най-бляскаво бъдеще в идното десетилетие и имат вяра, че още веднъж ще има решителен принос със завръщането на Зидан.

Решаващ принос, какъвто се чака и от Еден Азар. Ако на „ Бернабеу” твърдо отхвърлят, че Килиан Мбапе е тяхна цел за идващия сезон, никой не се и пробва да стори същото във връзка с белгийската звезда. Азар е една от основните цели на „ лос меренгес” за повдигането на равнището на състава за 2019/20, при все това признават, че ще е мъчно да бъде измъкнат от Челси поради идващото трансферно ембарго за „ сините”. Все отново отдавнашното предпочитание на Азар е да работи с детския си идол Зизу.



ЗИДАН ВЕЧЕ Гражданско отделение ИСКАШЕ ПРЕЗ 2011 година

Договорът му с Челси изтича на 30 юни 2020 година и желанието за бъдещето му е ясно, в случай че обърнем внимание на непрекъснатите му обществени подмятания към Мадрид. Не желае да възобновява своя договор с лондончани и счита, че цикълът му там е приключен след седем години със синия екип. Цели 20 млн. евро нето на година, 8 млн. повече в сравнение с взима сега, му предложи Челси, с цел да остане, но Азар не се води от лакомия в тази ситуация и в съзнанието му е най-съществен спортният план, който ще му разреши да се бори за огромния изчезнал му трофей – този в Шампионската лига.

Пък и, припомняме, желае да е квалифициран от своя кумир. Зидан към този момент предложи белгиеца на „ белите” още през 2011 година, когато той изгряваше в Лил. Азар знае, че това ще е последната опция на Челси да изкара пари от него, другояче ще го изпусне даром след 14 месеца, по тази причина натиска да изиграе тази карта. В Мадрид не желаят да заплащат повече от 100 млн. евро за топмишената си, която свети на двата фланга на офанзивата, а в някои случаи и по-напред в полузащитата.

Това е огромният приоритет, не Мбапе.
Рубен Канисарес, „ АВС”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР