Това беше забавна седмица за Oracle. Първо, един от неговите

...
Това беше забавна седмица за Oracle. Първо, един от неговите
Коментари Харесай

Oracle предизвиква разочарование като един от големите победители на AI

Това беше занимателна седмица за Oracle. Първо, един от неговите инженери, Саураб Нетравалкар, оказа помощ да изведе американския народен тим по крикет до неприятна победа над Пакистан в шампионата за международната купа, който се организираше в Америка.

И второ, Oracle затвърди статуса си на изненада победител в революцията на изкуствения разсъдък. Преди четири години компанията на Лари Елисън беше всъщност хваната. Базирана на лиценз софтуерна компания със обилни зрели парични потоци, Oracle трябваше да разчита на тях за скъпите сливания и придобивания, нужни за генериране даже на непретенциозен звук.

Оттогава обаче нейната пазарна капитализация скочи до близо $400 bn, защото неговото предложение за облачни калкулации, продавано като абонамент, е определено от хора като OpenAI като гръбнак на техните огромни езикови модели. Елисън разказа обрата като „ изумителен “ по време на конферентния диалог на компанията тази седмица. Такива пивоти са сложни за реализиране, само че Елисън наподобява...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР