Това беше шестият ден на протести срещу увеличаването на възрастта

...
Това беше шестият ден на протести срещу увеличаването на възрастта
Коментари Харесай

Рекорден брой французи протестираха срещу пенсионната реформа

Това беше шестият ден на митинги против увеличението на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. Предишната най-масова акция се организира на 31 януари. Полицията заяви, че в митинга са взели участие 1,27 милиона индивида.

Синдикатите не са съгласни с тази оценка. Най-голямата асоциация - Общата конфедерация на труда (CGT) счита, че във вторник 3,5 милиона стачкуващи са излезли по улиците на френските градове. CGT заяви на 31 януари, че 2,8 милиона души са протестирали против пенсионната промяна.

Демонстрациите във вторник бяха съпроводени от стачки в разнообразни браншове на стопанската система на страната. Профсъюзите по-рано дадоха обещание цикъл от „ многократни стачки “, с цел да окажат напън върху държавното управление, което показа план за пенсионна промяна. По време на сегашните акции те оповестиха, че идващите дни на митинг ще бъдат 11 и 15 март.

Протестите не минаха и без конфликти с полицията, предизвикани от радикалите. Служителите на реда са употребявали особено съоръжение. По последни данни единствено в Париж...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР