Това беше обсъждано публично дълго време, беше пропагандно осигурено, беше

...
Това беше обсъждано публично дълго време, беше пропагандно осигурено, беше
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Очаква ни ескалация на войната frognews.bg

„ Това беше обсъждано обществено дълго време, беше пропагандно обезпечено, беше предопределено от неуспеха да се обезпечи подкрепление за съветските елементи на фронта в Украйна ”, съобщи Найденов.

 

Освен това, съгласно него, украинската контраатака е обрисувала нова фаза във войната. „ Украинската войска пое самодейността и имаше съответни резултати ”, разяснява Найденов.

 

По думите му плануваното осъществяване на референдуми в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област обрисува упоритостите на Русия да причисли териториите, върху които мисли, че има даже историческо право.

 

„ Както подготовката на референдумите, по този начин и частичната готовност и изпращането на спомагателни войски, не способства за усмиряване на обстановката. Напротив, те вкарват ново равнище на опълчването и ускоряват невъзможността да се реализира друго решение, с изключение на продължение на войната.

 

Решението за готовност  означава ескалация и продължение на войната като цяло ”, разяснява Ангел Найденов. Относно предизвестието за потребление на всевъзможен тип оръжие, в това число и атомно, Найденов разяснява, че съществува този риск.

 

„ Но опасността за потребление на нови оръжия, които се счита, че има Русия, включително и нуклеарния шантаж, са се трансформирали в част от нормалния инструментариум на съветското държавно и политическо управление. Не мисля, че ще се стигне до потреблението даже на нуклеарни тактически удари. Това не значи, че би трябвало да се отнасяме несериозно ”, разяснява още някогашният боен министър.

 

„ Към момента Путин не може да признае проваляне. А Зеленски показва решителност за цялостна деокупация на териториите, върху които се счита, че Украйна краткотрайно е изгубила административен надзор. Със сигурност ни чака ескалация на войната ”, сподели Найденов.   
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР