Това беше интересен мач. И двата отбора играха добре, започна

...
Това беше интересен мач. И двата отбора играха добре, започна
Коментари Харесай

Треньорът на Азербайджан: Мислехме за победата през цялото време

" Това беше забавен мач. И двата тима играха добре ", стартира своята конференция старши треньорът на националния тим по футбол на Азербайджан Ариф Асадов след равенството с България (1:1) от шампионата " FIFA Series - Edition 2024 ".

Той е удовлетворен, че футболистите му са се хвърлили уверено: " Мислехме за успеха от самото начало. Но ни вкараха в действителност неочакван гол и това ни пречупи. След това направихме промени. Отборът извърши към 70-80 % от това, което желаех. Неумението да вкарваме головите си моменти се прояви и през днешния ден. Не желая да приказвам за съдийството. В някои случаи реферът свиреше срещу нас, само че това още повече укрепва тима ", съобщи още Асадов.

''Това беше и една от дилемите на тренировките в този лагер – да държим съперника под непрекъснато напрежение, под преса. Но няма по какъв начин да правиш преса, когато идваш неопитен от клуба си. Ние нямаме време да приготвяме физически играчите. Работим върху това да се научим да държим противника напрегнат. Някои наши контраатаки се получиха доста добре. Но нападателите ни не са в добра форма. Муса Гурбанлъ вкара гол през днешния ден и се надявам, че това ще се трансформира в спомагателен тласък. Шейдаев също се остаряла, Дадашов беше предостатъчно деен ".

Но Асадов е от дребното треньори очевидно, които не са удовлетворени от промените си и има рецензии към Емил Мустафаев и Джейхун Нуриев.

" Основните 11 през днешния ден ми харесаха повече от позиция на тактиката. Те влязоха доста деликатно в мача и се стараха най-важното да го вършат, а точно да не нарушават дисциплината. И точно заради това сполучихме да държим България напрегнат. Но е доста значимо за това по какъв начин ще си в националния тим от степента ти на подготовка в клуба ".

" Както споделих, след 0:1 се разстои играта. Но дали вървеше или не, видях предпочитание и до последната минута искахме да вкараме. Пуснахме Джейхун Нуриев и той се включи доста добре ", добави опитният експерт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР