Това беше една целенасочена атака към нас, към г-жа Манолова

...
Това беше една целенасочена атака към нас, към г-жа Манолова
Коментари Харесай

Никола Вапцаров: Срещу Манолова имаше целенасочена атака, която опорочи вота

Това беше една целенасочена офанзива към нас, към госпожа Манолова и това опорочи вота. Самият факт, че има избран брой протоколи, които не са попълнени, е задоволителен мотив да желаеме анулиране на вота. Това съобщи на конференция Никола Вапцаров от Инициативния комитет на Мая Манолова по отношение на изборните резултати в София по време на балотажа, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Като представител на Инициативния комитет желаех да вляза в ''Арена Армеец'', с цел да се уверя в истиността и прозрачността на вота. Нашата концепция бе да има в действителност бистрота. За страдание Общинската изборна комисия ми отхвърли достъп с неуместното пояснение, че би трябвало да издам пълномощие на себе си'', добави още той.

,,Това, което ме тормози в допълнение, е, че нашият наблюдаващ Явор Гочев беше държан в клетка в ''Арена Армеец''... цялата тази загадъчност беше, с цел да се сътвори комфорт за операции. Бил съм наблюдаващ на избори в Македония и в Украйна, само че такова нещо като в България не съм виждал. Наблюдателите у нас нямат директна видимост по процеса по вкарване на данни и ги държат в клетка. Освен всичко друго получихме и информация, че чували са се отваряли преди влизането им в изчислителния център. Ето за какво желаеме анулиране на вота и наново броене, тъй като жителите на София демонстрираха ясно и недвусмислено, че желаят смяна и се надявам тя да пристигна скоро'', обясни Вапцаров.

,,Пуснахме няколко тъжби и сигнали за екзитполове по време на изборния избор, само че реакция нямаше. В един миг екзитполовете даваха 17 % разлика сред Фандъкова и Манолова и това естествено докара до отказването на доста хора да гласоподават в изборния ден. Но на крайния резултат се видя, че въобще не е подобен - разликата е 5, а не 17 процента'', сподели Димитър Делчев от Движение "България на жителите " и от Изборния щаб на Мая Манолова.

,,На тези избори още веднъж имаше съществени операции. До края на тази седмица ще пуснем тъжба за анулиране на вота'', добави той.

,,На балотажа бе даден един значим политически знак и той е, че хора с разнообразни политически убеждения пуснаха мост между тях, с цел да преборят едноличната власт. Костваше ми ужасно доста, с цел да изградя този мост, по тази причина, апелирам ви, не го унищожавайте'', разяснява и Мая Манолова, след което добави, че исковата молба против премиера Бойко Борисов ще бъде входирана през днешния ден или на следващия ден.

На въпрос за бъдещия ѝ политически план Манолова отвърна, че ще даде повече детайлности след приключаве на разбора на изборните резултати от балотажа в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР