Това беше един от онези моменти, в които безграничната власт

...
Това беше един от онези моменти, в които безграничната власт
Коментари Харесай

Пеликан - тайнствената групировка на Ердоган?

Това беше един от тези моменти, в които безграничната власт на турския президент Реджеп Тайип Ердоган си проличава изключително блестящо: преди две седмици Ердоган се завърна от държавно посещаване в Азербайджан. Придружаваха го представители на проправителствените медии, които му задаваха доброжелателни въпроси. Един от публицистите разкритикува пред Ердоган обстоятелството, че против портала Oda TV към момента не е повдигнато обвиняване. Медията била един от най-важните основатели на “опита за преврат” през 2013 година (имат се поради митингите от парка “Гези”).

Ердоган благодари за тази оценка на журналиста и разгласи, че ще се погрижи за този въпрос: “Топката в този момент е в ръцете на правосъдието”, сподели президентът и не след дълго думите му получиха съответни измерения. Седмица след този случай турското правораздаване заведе авансово разследване против сътрудници на OdaTV. Полицията арестува основния редактор Баръш Пехливан, шефа на новините Баръш Теркоглу и редакторката Хюля Килинч. Достъпът до уеб страницата OdaTV бе блокиран.

Като причина бе посочен репортаж за турски офицер от разузнаването, умрял в гражданската война в Либия. Според прокуратурата, публицистите били „ разкрили информация и документи, свързани с разследващи действия “. Това обвиняване беше опровергано даже от Конституционния съд, който навреме изясни, че обявената в репортажа информация не е поверителна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР