Това бе отговорно решение. Искам да благодаря на доста хора,

...
Това бе отговорно решение. Искам да благодаря на доста хора,
Коментари Харесай

Премиерът: Благодаря на Генчовска, тя устоя въпреки Слави

" Това бе отговорно решение. Искам да благодаря на много хора, които реализираха този резултат, като стартираме от външния министър Генчовска, която сподели ясно, че това е най-хубавото решение за България. Благодаря ѝ за смелостта, макар постовете на Слави Трифонов във фейсбук. Благодаря на всички хора в Народното събрание, това бе виновният метод да се вземе това решение. " Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков от Брюксел след историческото решение за ветото и френското предложение за РСМ в Народното събрание.

" 170 от 240 - за мен е нужната поддръжка за толкоз отговорно решение и това, което европейските водачи оцениха е, че България направи своята стъпка, другото което оцениха е, че това решение което френското държавно управление и Европейски Съюз действително поддържат и осъзнава, че българските условия в този момент към този момент стават европейски ", изясни министър председателят в оставка.

" Време е държавното управление на РСМ да поведе своята нация, да кажат, че те желаят да са част от Европейски Съюз и са подготвени да създадат стъпките, с цел да може това да стане действителност. Надявам се, че благодарение на европейската дипломация и натовските сътрудници те ще преодолеят компликациите вътрешно при тях и ще поведат своята нация по пътя към Европа ", сподели още той.

" Всички ни поздравиха - Емануел Макрон, Шарл Мишел, Олаф Шолц, всичките министър председатели ни поздравиха, че взехме една проевропейска позиция. Те са разбрали нашите условия, те в действителност са европейски. Много е значимо правата на българите да са предпазени в РСМ.

Това е европейско виждане и европейска потребност това да се случва освен за тях, само че и за всички, които желаят да членуват в този съюз. Те го схванаха и по тази причина имаме такава необятна поддръжка ", разяснява Петков по какъв начин са приели в Брюксел решението на България да поддържа френското решение.

" Много е значимо един политик да си държи на думата, значимо е тези решения да се взимат с оптимално необятна поддръжка. Това не може да е тясно решение на един министър-председател, на един министерски съвет - 170 от 240.

За Има Такъв Народ, щом техния министър също го поддържа, и тя се похвали за положителния резултат, разбираме, че цялата реторика е била просто политическа дъвка, която е била употребена по най-грешния метод ", сподели още той в отговор на обвиняванията, че еднолично ще вдигне ветото за Скопие и ще съобщи националните ползи.

" Сега към този момент напълно задачата е при тях. Мисля, че европейската дипломация ще стартира да работи интензивно, с цел да може това предложение да се одобри ", отговори Петков на въпрос, дали френското предложение ще бъде жизнеспособно.

Петков разяснява и изявлението за " Гардиън " и упоменатия експорт на оръжие за Украйна през трети страни.

" Много забавно по какъв начин една тематика се връща назад и назад. Много ясно сме споделили, че имаме решение на Народно събрание. То е спазвано безусловно. Ние изнасяме всевъзможни екипировка и оръжия за наши сътрудници в Европейски Съюз.

Много ясно би трябвало да се разграничи - няма прикрит импорт в Украйна. Нашата стъпка, която сме правили до този миг, е експорт към Полша. За страдание какво се случи в българските медии, от подтекста беше извадена една думичка, аз даже не загатвам Украйна, оттова се обръща и се завърта по медиите. Затова е значимо да имаме оптималната представителност по всички значими решения ", сподели Петков.

Това не е държавническият метод да се вземат решение проблемите. държавническият метод е всички дружно да се сплотяваме и да забележим всичките гледни точки. Надявам се това да е метода, който ще имаме отсега нататък, сподели Петков, разяснявайки нападките на президента Румен Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР