„Това бе най-черният и злокобен петък в моя живот –

...
„Това бе най-черният и злокобен петък в моя живот –
Коментари Харесай

Учителка от Велико Търново преживя най-големия си кошмар в живота заради 300 лева и малко злато!

„ Това бе най-черният и пагубен петък в моя живот – пребиха ме и разпиляха дома ми за малко злато, 300 лв., облекла и други движимости. Бях сама, болна съм, измежду нощ и някой ме удря по главата, след това всичко потъна в мрачевина … “, стартира своя сърцераздерателен роман в писмо до редакцията на "Борба " Стефка Трифонова. Тя е на 86 години, била е 38 години начален преподавател по математика в Лясковец. Живее във Велико Търново на една от основните улици в многоетажен блок. Той се заключва изпод, а нейният апартамент е барикадиран с стоманени порти и 7 ключалки! Въпреки това нощни апаши са съумели да извадят вратата от пантите и да влязат в жилището. И след това да го оберат!

През това време старицата спи в леглото си, тъй като е 2 часа след среднощ и в дрямка чува диалект. Започва да вика за помощ, само че няма кой да я чуе. После някой я халосва по главата мощно и тя припада. Когато се свестява за малко, вижда по какъв начин всички стаи и дрешници са обърнати с краката нагоре. Открива, че й няма 75 грама златни украшения – пръстени, колиета, кръстчета, халка. Изчезнали са и всичките й пари – 300 лв.. Задигнато е новото й долни дрехи, кътано години и с етикетите от магазина. Отмъкнати са и други движимости, събирани години и чисто нови.

„ Домът ми бе замязял на полесражение, беше ограбен, потиснат и скръбен. Никой не може да си показа да ограбиш остаряла и болна учителка, а тя да изгуби схващане и след това близо месец да е в амнезия “, през сълзи описа още през вчерашния ден Стефка Трифонова

ТЯ Е ПРАТИЛА ПИСМОТО СИ ДО „ БОРБА “ ВЧЕРА, а злокобната история се е разиграла в нощта против 26 май. Болната бабичка твърди, че е изпаднала в амнезия и е решила да изиска „ обявяване “ на драмата си едвам в този момент, когато се съвзела. Не е викала полиция – нито тя, нито някой от околните й. Казва, че не има вяра на Министерство на вътрешните работи, само че желае хората да научат какво зло я е сполетяло. Извикала е обаче занаятчия, който да укрепи входната врата, с цел да не може повече да се извади с пантите, както е със седем ключалки.

„ Полицията не може да ми помогне, само че и аз след удара по главата съм спала непробудно цели два дни. Ставала съм насън да пия вода и да хапвам. След това всичко ми се губи допреди няколко дни. И в този момент обаче, като ме питате за оная нощ, се тормозя и всичко отново ми става в мъгла. Но съм оживяла. Дано на никого такова нещо да не се случва”, подрежда на изпроводяк Стефка Трифонова.

Съседите от огромния блок пък не бяха чули нищо и научиха от нас. Дори множеството от тях не познаваха остарялата учителка. За страдание, в България все по-често става по този начин. Що се отнася до полицията, баба Стефка не е права, тъй като при вик за помощ, тя реагира стремително на такива драми и евентуално е можела да залови нощните нападатели.

Източник: БЛИЦ

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР