Това бе и първоначалното място на провеждане на двубоя, след

...
Това бе и първоначалното място на провеждане на двубоя, след
Коментари Харесай

БФС създаде краен абсурд. България-Унгария ще се играе в София, у...

Това бе и първичното място на осъществяване на дуела, след което бе изместен на " Христо Ботев " в Пловдив. Оказа се оаче, че " Колежа " не е кадърен да одобри срещата, защото са планувани ремонтни действия.

 

След като се появиха известия и подготвеност за всеобщи и отвъдклубни митинги против управлението на БФС, мачът беше преместен от София в Пловдив с аргумента, че се чакат ексцесии. Строителят на стадиона в Пловдив пък съобщи, че е бил от заместник-изпълнителния шеф на БФС Христо Запрянов, като през днешния ден бе обявено, че семейството против Унгария от квалификациите за Евро 2024 евентуално ще се играе в без аудитория. 

 

От БФС обаче не е постъпило писмо мачът да се играе там, разгласи кметът на града Ерол Мюмюн, който по-рано съобщи, че на 99% срещата ще се организира на стадиона на Арда.

 

Това връща всичко в начален стадий и на дневен ред още веднъж се появи " Васил Левски " в София. Възможно е и на Националния стадион да бъдат позволени почитатели. Съществува и действителната опция мачът въобще да не се организира, осведоми за опциите dsport.

 

журналистът Георги Атанасов разяснява, че " даже да се наложат наказания от интернационалните футболни централи върху българския футбол поради хипотетичното вмешателство на страната и обществото в работата на недосегаемата централа на Борислав Михайлов, то това е по-малкото зло, в сравнение с да продължи мъката под “Перуката ”

 

" Какво ни плашат, че са щели да ни декласират? “Боби и Ко ” ни декласираха от футбола от дълго време, изкараха ни. В момента ние сме най-жалката страна във футболно отношение на Балканите. Надминати сме от дълго време от Люксембург, Малта, Кипър, от средноазиатски някогашни руски републики, да не приказваме за Грузия, Армения, Израел. Ние сме на равнището на Андора и Гибралтар. Какво повече от това може да ни се случи, че БФС ни плашат с административни ограничения? ”, сподели още той.

 

Информацията от унгарците: Мачът ще е в София

 

Тази заран УЕФА осведоми Унгарската футболна асоциация, че по искане на Българската футболна асоциация квалификационният мач за Европейското състезание в четвъртък ще се играе в София при закрити врата, се почва в на уеб страницата на Унгарската футболна асоциация.

 

Мачът ще стартира в 18:00 ч. унгарско време, се споделя там.

 

" Подготовката за българския мач, който е от решаващо значение за унгарския народен тим, сътвори невиждана обстановка в интернационалния футбол. По искане на българската футболна асоциация УЕФА промени мястото на осъществяване на мача, първо предходната седмица, а по-късно и през днешния ден, и разпореди провеждането му при закрити врата. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение при изключителни условия, като да вземем за пример риск за сигурността, и гостуващата асоциация няма право на несъгласие върху сходно решение. С оглед на гореизложеното унгарската ФА се опита да работи по почтен и състезателен метод предходната седмица и макар че не беше съгласна с късната смяна на мястото на осъществяване и по-специално с решението за затворени порти, основно поради почитателите на унгарския народен тим, одобри решението и не разяснява обществено събитията ", се споделя в уеб страницата на унгарците.

 

" Сега обаче, когато мястото на осъществяване на мача е сложено в цялостен безпорядък няколко дни преди мача, би трябвало да се каже изрично, че дейностите на асоциацията на уредниците през последните седмици са невиждани, изцяло неоправдани и извънредно нелоялен. Не е допустимо по този метод да се провежда даже фамилна отмора, камо ли интернационален футболен мач с голям залог, в който вземат участие милиони хора и който притегля милиони хора.

 

Българският футболен съюз сложи както УЕФА, по този начин и Унгарската футболна асоциация в невъзможна обстановка: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организации се грижат за честната игра и постоянно се пробват да решат въпроса за квалификацията на терена ", се споделя още в позиията на Унгарската футболна асоциация.

 

" Ситуацията е ясна съгласно разпоредбите: в случай че унгарският народен тим не пътува до избраното в този момент място, той ще загуби мача, без да играе, което явно е недопустим вид за всеки маджарин, обичащ футбола. Ето за какво Унгарската футболна асоциация се приспособява към решението, унгарският тим ще отпътува за София на следващия ден и ще излезе на терена в четвъртък, с поддръжката на почитателите, усетена отдалеко, с цел да направи всичко допустимо да се класира за Европейското състезание ", приключват позицията си унгарците.

 

ФрогНюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР