Това бе договорено днес на работна среща между кмета д-р

...
Това бе договорено днес на работна среща между кмета д-р
Коментари Харесай

Община Видин и финансовият факултет на Стопанската академия стартират партньорство

Това бе контрактувано през днешния ден на работна среща сред кмета доктор Цветан Ценков и проф. Андрей Захариев, декан на Факултет „ Финанси “ в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “ – гр. Свищов. В нея участваха заместник-кметовете Цветомира Илиева и Борислава Борисова и проф. доктор на науките Венелин Терзиев.
По време на диалога от страна на проф. Захариев, който е роден във Видин, бе стихотворец ангажимент екип от хабилитирани преподаватели и млади учени-финансисти пилотно да разработят и внедрят дигитален модел за разбор и оценка на финансово-бюджетното положение на Община Видин с 10-годишна прогноза за развиването по съществени функционалности и действия.

Втората дискутирана тематика бе опцията в границите на партньорството сред общините по поречието на реката, обединени в Асоциацията на дунавските общини, и по самодейност на видинския кмет да се съобщи още този месец пред Министерство на финансите нуждата от държавна поддръжка и финансиране за общо въздушно отнасяне на поречието и крайбрежните линии на Дунав против комари.
Обсъдено бе също по този начин основаването на взаимни туристически артикули посредством създаване на общински тактики в областта на туризма, което е заложено и в проектите за интегрирано развиване на общините. Една от насоките, по които общините биха могли да получат поддръжка е по отношение на планове за възобновяване на пътническия трафик по река Дунав и за придобиване на дребни туристически катери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР