Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно

...
Това атлантическо правителство трябва да го има, ще бъде абсолютно
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Този атлантически кабинет трябва да го има, ще е вредно за държавата, ако влезем в цикъл на служебни правителства

Това атлантическо държавно управление би трябвало да го има, ще бъде безусловно нездравословно за страната и хората да го няма, в случай че влезем още веднъж в цикъл на служебни държавни управления – това е разгром за страната. Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той уточни, че е склонен с концепцията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов министрите да идват всяка седмица, с цел да се регистрират пред комисиите, да се взимат общи решения по ресори.  " Абсолютно сме съгласни, считаме ръководителите на комисии и водачите на парламентарни групи да викаме министрите по всички тематики, тъй като виждаме, че има закъснение на стратегиите, с цел да забележим с какво ние можем да им помогнем и какво те би трябвало да създадат, с цел да може страната да върви напред за хората ", уточни той. 

Пеевски бе безапелационен, че от Движение за права и свободи не желаят министри, нито заместник-министри, нито в този момент, нито след ротацията. " За да сме доста ясни – няма да участваме в изпълнителната власт на тази сглобка ", добави той.

По думите на Пеевски сглобката е постоянна. Не виждаме проблеми, в случай че министрите стартират да си извършват всички неща по програмата, които сме подкрепили – няма да има никакви проблеми, добави той. 

На въпрос дали досегашният ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ще остане депутат, Пеевски разяснява, че това е негово решение.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР