Tour Championship: Виктор Ховланд печели финала на PGA Tour и $18 милиона награда за FedEx Cup

...
Норвежецът Виктор Ховланд отблъсна късния скок на американеца Ксандер Шауфеле,
Коментари Харесай

Норвежецът Виктор Ховланд отблъсна късния скок на американеца Ксандер Шауфеле, за да завърши на 27 под номинала и да спечели Тур шампионата в неделя в East Lake Golf Club в Атланта.

С победата Ховланд става третият най-млад шампион на FedEx Cup в историята и претендира за наградата от 18 милиона долара за първо място.

„Просто е доста сюрреалистично да стоя тук в момента, знаете ли, да играя най-добрия си голф през последните две седмици и не би могло да се случи в по-добър момент пред всички тези хора“, каза Ховланд в предаването на CBS след края на финала на PGA Tour.

25-годишният Ховланд влезе във финалния кръг с преднина от шест удара, което изравни най-голямата преднина от 54 дупки в ерата на началните удари на FedEx Cup, след като стреля с 4 под 66 в третия рунд в събота.

След един час и 53 минути забавяне при метеорологичните условия в неделя, играта беше подновена в Ийст Лейк, където Шауфеле проби седем от първите си 12 дупки, за да намали преднината на Ховланд до три удара.

Въпреки това, след като удари четири от първите си шест дупки, Hovland ще изравни следващите си девет, преди в крайна сметка да си възвърне преднината с пет удара с птици на 16-та и 17-та дупка. Бърди на 18-та дупка подпечата победата.

Шауфеле завърши на второ място, след като даде 22 точки под номинала, докато победителят от US Open 2023 Уиндъм Кларк завърши на трето място с 16 точки под пара.

Hovland влезе в Tour Championship като номер 2, след като спечели BMW Championship миналата седмица. Той се присъединява към Тайгър Уудс, Били Хоршел и Патрик Кантлей като единствените голфъри, спечелили BMW Championship и FedEx Cup през същия сезон.

Разпределение на паричните награди

Имаше огромен награден фонд от $75 милиона за турнира, като победителят спечели $18 милиона. Играчите на второ и трето място получиха съответно $6,5 милиона и $5 милиона, докато дори голфърът, завършил на 10-то място, спечели $1 милион.

Без намаление този уикенд, всичките 30 играчи спечелиха пари от награда, като 30-ият голфър се очаква да получи $500 000.

FedExCup Плейофи

Седемдесет играчи съставляваха първоначалното поле от голфъри за плейофите на FedExCup. Те стигнаха до плейофите, като натрупаха точки през сезона на PGA Tour.

Шампионатът на FedEx St. Jude със 70 играчи в TPC Southwind в Мемфис, Тенеси, беше първият от серията плейофи, последван от шампионата на BMW с 50 играчи в Olympia Fields Country Club извън Чикаго, с четворни точки, присъдени на победителя от тези два турнира.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР