Тото Риина, бившият лидер на сицилианската мафия коза ностра почина

...
Тото Риина, бившият лидер на сицилианската мафия коза ностра почина
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Почина бившият лидер на сицилианската мафия Коза ностра, глава на клана Карлеоне

Тото Риина, някогашният водач на сицилианската мафия коза ностра умря в италианския град Парма, предадоха международните организации. Вчера навърши 87 години.

Неговото здравословно положение се утежни след две интервенции, направени му откакто бе диагностициран с рак. Риина излежава 26 доживотни присъди за ликвидиране. Той бе хванат в Палермо през 1993 година след 23-годишно търсене.

Дълго време Риина, който бе прочут с прякора Звяра (заради своята жестокост), също и Късия (заради ниския му ръст), отхвърляше да има нещо общо с Коза ностра. Той направи негласни самопризнания в тази тенденция едвам през 2009 година Присъдите си Риина излежаваше в строгоохраняван затвор в Милано и нямаше право да вижда околните си. Сега е в крилото за заболели пандизчии в болничното заведение в Парма.

Смята се, че Риина е поръчал над 150 убийства. Риина е прочут на първо място с това, че е поръчал убийствата на съдиите-антимафиоти Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 и 1993 година и че е един от поръчителите на атентатите в Рим, Милано и Флоренция през 1993 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР