Тотнъм завърши наравно 2:2 при гостуването си на ПСВ Айндховен

...
Тотнъм завърши наравно 2:2 при гостуването си на ПСВ Айндховен
Коментари Харесай

Тотнъм изпусна победата в Холандия и е пред сбогуване с турнира

Тотнъм приключи наедно 2:2 при гостуването си на ПСВ Айндховен в мач от група С на Шампионската лига и възможностите му за продължение напред към този момент са доста дребни. Двата тима завоюваха първата си точка в групата, в която са още Барселона и Интер.

Англичаните преобладаваха в огромни интервали от мача. Въпреки това ПСВ поведе с гол на Лозано в 29-ата минута. Лукас Моура изравни преди почивката, а Хари Кейн изведе “шпорите” напред в 55-ата минута. След това попадение тимът на Почетино пропусна шансове за трети гол, с който мошеше да реши мача. Юго Лорис бе изпъден в 79-ата минута, откакто събори Лозано, а три минути преди края Люк Де Йонг зарадва почитателите на домакините с изравнителен гол.

Тотнъм имаше известно преимущество в средата на терена, като домакините разчитаха повече на бързите си офанзиви, които създаваха проблеми на отбраната на противника. Първата по-сериозна заплаха бе удар на Хари Кейн в 18-ата минута. Вратарят на ПСВ не се оправи чудесно и изпусна топката. Наблизо обаче нямаше състезател на “шпорите” и бранител на холандците почисти. Малко по-късно Кейн нацели гредата след удар с глава.

След половин час игра отбраната на лондончани оказа помощ на противника. Давинсон Санчес сбърка, Лозано излезе на добра позиция и опита да стреля, а топката се отклони в Алдервайрелд и трансферира Лорис за 1:0. Тотнъм незабавно опита да отговори и в 35-ата минута Санчес прати топката в мрежата, само че попадението бе анулирано заради засада на Кейн.  ПСВ Айндховен - Тотнъм @@@

Все отново тимът на Почетино изравни в 39-ата минута, като и в тази обстановка имаше рикошет. Трипиър проби отдясно и откри Лукас Моура в наказателното поле. Бразилецът стреля, топката се отклони и се озова в мрежата. В самия завършек на първата част ПСВ можеше още веднъж да поведе. Отлична офанзива приключи със мощен удар на Перейро, само че топката се отби в горната греда и излезе в навън.

След почивката Тотнъм имаше по-голямо преимущество и в 54-ата минута Хари Кейн изведе лондончани напред. След чудесно центриране на Ериксен голмайсторът се разписа след удар с глава. Английският национал към този момент има седем маркирани гола в първите си седем мача при гостувания в Шампионската лига.  ПСВ Айндховен - Тотнъм @@@

След попадението “шпорите” заиграха с още по-голяма убеденост и преобладаваха, като пропуснаха няколко благоприятни условия да отбележат ново попадение, с което да си обезпечат успеха. Кейн се размина с втори гол, откакто вратарят на домакините съумя да го спре. След това Сон изведе Ламела, а неговият удар срещна гредата.

Отборът на Почетино обаче рискуваше, като не съумя да си обезпечи по-сериозен задатък. Муса Дембеле бе покрай втори жълт картон, откакто удари Хендрикс. Съдията реши да не му го демонстрира, само че в 79-ата минута сподели пряк червен картон на Юго Лорис. Френският вратар излезе, с цел да пресрещне откъсналия се Ървинг Лозано и го повали. Така той остави отбора си с 10 индивида, а влезлият на негово място Мишел Ворм направи положително избавяне при първата си интервенция, като отби удар на Перейро от отсъденото нарушаване.

ПСВ - ТОТНЪМ 2:2 1:0 - Лозано (30)
1:1 - Лукас Моура (39)
1:2 - Кейн (54) 2:2 - Де Йонг (87)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ Шампионска Лига 3 кръг, сряда 24 октомври  ПСВ 2:2краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР