Тотнъм записа убедителна победа с 4:0 като гост на Астън

...
Тотнъм записа убедителна победа с 4:0 като гост на Астън
Коментари Харесай

Хюн Мин Сон и Тотнъм попиляха Астън Вила

Тотнъм записа безапелационна победа с 4:0 като посетител на Астън Вила в мач от 32-рия кръг на Висшата лига. Хеттрик за триумфа на „ шпорите “ вкара Хюн-Мин Сон, а едно попадение прибави Деян Кулушевски.

След успеха тимът, воден от Антонио Конте, е четвърти във краткотрайното класиране с актив от 57 точки, на 3 пред петия Арсенал. „ Топчиите “ по-рано през днешния ден изгубиха с 1:2 от Брайтън вкъщи, само че към момента са с мач по-малко.

Гостите влязоха мощно в мача и поведоха още в 3-ата минута. Сон порази задачата с прекрасен удар от границата на наказателното поле.

След ранния гол „ виланите “ взеха самодейността и имаха голям брой състояние преди почивката, само че не съумяха да се възползват.

В 17-ата минута Юго Лорис отрази удар на Джейкъб Рамзи. Секунди по-късно френският пазач се намеси добре и при шут на Джон Макгин.

Десетина минути по-късно Дани Ингс овладя центриране от директен свободен удар. От чиста позиция нападателят стреля, само че в обсега на Лорис и вратарят още веднъж беше на висота.

До края на първата част с пропуски се регистрираха Дани Ингс, Мати Кеш и Фелипе Коутиньо. Лорис продължаваше да е непогрешим и точно той беше основната причина Тотнъм да запази преднината си до почивката.

В началото на втората част Тотнъм съумя да пречупи Астън Вила с втори гол. Деян Кулушевски проби, освободи си пространство за изстрел и порази задачата за 2:0.

В 59-ата минута рисков удар на Дани Ингс мина над напречната греда. В 66-ата минута „ шпорите “ направиха резултата типичен с втория гол на Сон в мача. Южнокореецът беше изведен самичък против вратаря с прекрасен пас в кулоар на Хари Кейн. Той резервира самообладание и осъществя.

До края Хюн-Мин Сон съумя да оформи своя хеттрик. Това се случи в 71-вата минута. Деян Кулушевски комбинира с крилото, а то за трети път преодоля Емилиано Мартинс. Така Сон оформи освен своя хеттрик, ами и крайния резултат 4:0 в интерес на Тотнъм.

В заключителните минути преди последния съдийски сигнал гостите понижиха оборотите, а в 89-ата минута Лиън Бейли пропусна да вкара почетния гол за Астън Вила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР