Тотнъм взе спираща дъха победа в гостуването си на Лестър

...
Тотнъм взе спираща дъха победа в гостуването си на Лестър
Коментари Харесай

Тотнъм осъществи спиращ дъха обрат в добавеното време срещу Лестър

Тотнъм взе спираща дъха победа в гостуването си на Лестър с 3:2 в отсрочен мач от 17-ия кръг на Премиър лийг. Футболистите на Брендън Роджърс на два пъти взимаха преднина, само че в последна сметка разрешиха на своя съперник да реализира цялостен поврат в спомагателното време. Попаденията за спечелилите бяха дело на Хари Кейн в 38-ата минута и Стивън Бергвайн, който записа името си на таблото с два гола в добавеното време.

Steven Bergwijn.
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial)
Първото положително състояние за гол в дуела бе на сметката на “шпорите ” в 9-ата минута, когато отлична самостоятелна работа на Хари Кейн му разреши на се освободи на отлична позиция в наказателното поле, само че изстрелът му бе изчистен на сантриметри пред голлинията от Люк Томас.

В 22-ата минута Лукас Моура стреля рисково отвън наказателното поле,но Шмайхел се намеси добре. Веднага след късото осъществяване на корнер топката бе пратена рисково към Давидсон Санчес, само че ударът му преимина около гредата.

Само минута по-късно Лестър употребява своя миг и след добра контраофанзива топката след рикошет в крайници на състезател на “лисиците ” отиде в Патсон Дака, който от близко преодоля Уго Лорис за 1:0.

Тотнъм бе покрай равнене в 36-ата минута, когато Лукас Моура се озова с топка в крайници след неумела интервенция на Каспър Шмайхел при опит да пресече един пас, изстрелът на бразилеца още веднъж бе изчистена от голлинията от защитник на “лисиците ”.

Това обаче се случи в 38-ата минута, когато пресечена топка в средата на терена бе пратена към Хари Кейн и той с отлични дейности в наказателното поле първо залъга защитник, след което прати топката зад стража на домакините за 1:1. В 41-ата минута още веднъж капитанът на Англия се озова очи в очи с Шмайхел, само че този път стреля мощно над вратата.

Играчите на Антонио Конте започнаха доста по-активно втората част и сътвориха няколко рискове пред Шмайхел, който обаче бе постоянен в изявите си. Въпреки това втората част бе надалеч от интензитета, който Лестър и Тотнъм предложиха през първата част.

Отлично състояние се откри пред Джеймс Мадисън в 58-ата минута, когато топката бе изнесена доста бързо и пратена към Мадисън, само че ударът му бе избавен от Лорис. В идващите минути грешките в средата на терена зачестиха, само че по този начин и нито един от двата отбора не съумя да се възползва от тях, а двамата вратари се справяха с заплахите пред себе си.

Лестър още веднъж взе задатък в 76-ата минута, когато точно Мадисън напредна добре с топка в крайници, замени чудесно двойно подаване с Харви Барнс, след което се озова в отлична позиция в наказателното поле и с прекрасен изстрел преодоля Лорис за 2:1.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР