Тотнъм срази европейския клубен шампион Реал (Мадрид) с 3:1 на

...
Тотнъм срази европейския клубен шампион Реал (Мадрид) с 3:1 на
Коментари Харесай

Тотнъм смачка Реал и се класира за 1/8-финалите

Тотнъм съкруши европейския клубен първенец Реал (Мадрид) с 3:1 на " Уембли " в среща от четвъртия кръг на група " H " и си обезпечи място на 1/8-финалите в Шампионската лига. „ Кралският ” клуб имаше самодейността и владееше повече топката, само че се показа кошмарно в отбрана и съвсем всяка офанзива на „ шпорите ” вещаеше голова заплаха. В 11-ата минута вратарят Кико Касия хвана топката след прехвърлящ удар на Хари Кейн. „ Шпорите ” поведоха с гол на Деле Али (27), който засече топката след центриране на Киърън Трипиър. Повтореният ускориха подозренията, че Трипиър е в засада, само че по този начин или другояче голът не бе анулиран. Две минути по-късно Юго Лорис избави след удар на Каземиро и предотврати изравняването. Последваха пропуски на Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Серхио Рамос, който в края на първата част се намеси уверено, блокирайки удар на Хари Кейн. След почивката Деле Али (56) удвои задатъка на домакините, откакто проби отдясно, шутира от междинна отдалеченост, а топката рикошира в крайници на Рамос и заблуди Касия, с цел да влети във вратата. Шест минути по-късно при меле пред вратата на Тотнъм бранител съумя да почисти топката от голлинията, а Серхио Рамос се опита да направи добавка, само че нацели с кълбото собствен съотборник. При нова контраофанзива Кристиан Ериксен (65) не сбърка самичък против вратаря и направи резултата типичен. В 78-ата Деле Али можеше да оформи хеттрик, само че пропусна от преференциална позиция. Малко по-късно Кристиано Роналдо (80) вкара благодарение на рикошет и оформи крайния резултат.

В другата среща Борусия (Дортмунд) още веднъж разочарова и приключи 1:1 с гостуващия кипърски отличник АПОЕЛ (Никозия). При същия резултат бе завършил и конфликтът им Кипър преди две седмици. В състава на гостите не беше българският десен бранител Живко Миланов. „ Жълто-черните ” поведоха с хубав гол на Рафаел Герейро (29) след асистенция на Шинджи Кагава. Гостите не се предадоха и изравниха след почивката посредством Микаел Поте (51). До края на мача Пиер-Емерик Обамеянг бе най-близо до втори гол за домакините, само че след него удар топката срещна гредата.

След тези резултати Тотнъм е водач в групата с 10 точки и сигурно ще играе на 1/8-финалите. Реал (Мадрид) е втори със 7 точки и също допира идната фаза. Борусия (Дортмунд) има единствено 2 точки на третата позиция, а АПОЕЛ е на дъното с една точка.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА 






Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР