Тотнъм спечели с гръмкото 3:0 първия сблъсък с Борусия (Дортмунд)

...
Тотнъм спечели с гръмкото 3:0 първия сблъсък с Борусия (Дортмунд)
Коментари Харесай

Тотнъм разби Борусия с 3:0

Тотнъм завоюва с гръмкото 3:0 първия конфликт с Борусия (Дортмунд) от 1/8 финалите в Шампионска лига - резултат, който значително приближи лондончани до идната фаза на шампионата.

И трите попадения в срещата пристигнаха през второто полувреме, а техни създатели бяха Хюн-Мин Сон, Ян Вертонген и Фернандо Йоренте.

На " Уембли " двата тима предложиха доста динамичен и прелестен за окото футбол, каквито бяха и предварителните настройки за дуела.

Първото полувреме бе извънредно равностойно, а след четвърт час игра Пулишич бе покрай гол за германците, само че Лорис избави удара му от близка отдалеченост!

Тотнъм отговори с няколко рискови центрирания пред вратата на Бюрки, който обаче следеше събитията деликатно и не позволи попадение до края на първото полувреме.

Развръзката остана за втората част, а сигурно надали са били доста хората, които са очаквали, че Дортмунд ще допусне три гола...

Тотнъм откри в 48-ата минута!

Хакими сбърка съдбовно при изнасянето на топката, тя попадна във Вертонген, който с тъкмо центриране откри Хюн-Мин Сон, а кореецът с удар от въздуха прониза Бюрки - 1:0!

Последва нова заплаха пред вратата на гостите, само че Бюрки избави удар с глава на Алдервейрълд при центриране на Ериксен от корнер на близката греда.

Дортмунд отговори с няколко мелета пред вратата на противника, при които Пулишич и Санчо обаче не действаха бързо и изгубиха топката.

Срещата изглеждаще, че ще приключи при най-малък триумф за " шпорите ", които обаче от нищото нанесоха втори удар!

Добро центриране на Серж Орие откри непокрития пред вратарското поле Ян Вертонген, който разстреля с крайник Бюрки за 2:0!

Играчите на Борусия потеглиха да дават отговор и да връщат попадение, с цел да запазят интригата за реванша, само че малко след гола на Вертонген, резервата Йоренте повиши задатъка на лондончани!

При ново центриране на Ериксен от корнер на близката греда, испанецът засече с глава, оформяйки крайния резултат 3:0!

Заради травми Тотнъм към момента не може да разчита на звездата си и водещ изпълнител на тима - Хари Кейн, който има вид да се завърне в игра за реванша на " Сигнал Идуна Парк " след 2 седмици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР