Тотнъм спечели с 2:0 гостуването си на Астън Вила в

...
Тотнъм спечели с 2:0 гостуването си на Астън Вила в
Коментари Харесай

Тотнъм се завърна към победите след фиаското в Лига Европа

Тотнъм завоюва с 2:0 гостуването си на Астън Вила в отсрочен мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Само преди дни „ шпорите “ изгубиха с 0:3 в Загреб от Динамо и напуснаха Лига Европа. В днешния мач отборът, воден от Жозе Моуриньо, сподели доста по-стабилна игра и справедливо се поздрави с трите точки. В голмайстори за лондончани се трансфораха Карлос Винисиус и Хари Кейн, който бе прецизен от дузпа.

В началните минути от срещата и двата тима посочваха постоянни и безкомпромисни дейности в защита и съществени рискове за двете порти липсваха.

Половин час след началото гостите се възползваха от груба неточност на вратаря Емилиано Мартинес и поведоха с 1:0. Стражът не бе акуратен при подаването си и подари топката на Лукаш Моура. Той разигра с Хари Кейн, а Карлос Винисиус бе открит с паралелен на голлинията пас по земя. За Винисиус остана най-лесното – от непосредствена непосредственост да прати топката в мрежата.

В 49-ата минута Хари Кейн стреля доста рисково от границата на наказателното поле, само че прати топката на сантиметри около вратата.

В 67-ата минута Мати Кеш извърши нарушаване в наказателното поле. Главният арбитър Майк Дийн имаше добра видимост към протичащото се и незабавно уточни бялата точка. Зад топката, с цел да извърши наказателния удар, застана Хари Кейн. Английският нападател не остави шансове на Мартинес и удвои преднината на своя отбор.

Пет минути по-късно Мохамед Хасан – Трезеге имаше опция да върне интригата в срещата, само че неговият удар от границата на наказателното поле не откри задачата и не се наложи на Юго Лорис да се намесва.

В 84-тата минута Рос Баркли получи в наказателното поле, само че се забави с изстрела си и бранител на Тотнъм застана на пътя на топката.

До последния съдийски сигнал резултатът остана неизменен и „ шпорите “ прибавиха три точки към актива си. Така Тотнъм е шести с 48 пункта, до момента в който „ виланите “ заемат десетата позиция с 41.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР