Тотнъм спечели с 1:0 домакинството си на Кардиф и записа

...
Тотнъм спечели с 1:0 домакинството си на Кардиф и записа
Коментари Харесай

Тотнъм с трудна победа срещу 10 от Кардиф

Тотнъм завоюва с 1:0 семейството си на Кардиф и записа трета поредна победа в шампионата. Единственото попадение в срещата бе дело на Ерик Дайър в осмата минута. Гостите останаха с човек по-малко в 58-ата минута, когато Джо Рол бе изпъден.

Лондончани краткотрайно се изкачиха на трето място в класирането и то единствено на точка зад водачите Манчестър Сити и Ливърпул, които се изправят един против различен на следващия ден. Кардиф остана с две точки от началото на сезона, като към този момент е на последното място в класирането.

FULL-TIME: @ericdier's first-half strike sees us go into the international break with a win! #COYS pic.twitter.com/fAqmqKRhDd
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) October 6, 2018
Тотнъм поведе още в осмата минута. След центриране Санчес игра с глава. Бранителят бе оставен непокрит, само че не съумя да уцели добре топката. Тя обаче попадна на крайници на Ерик Дайър и за него не бе проблем да я прати в мрежата. Кардиф се пробва да играе намерено, само че по този начин дава повече благоприятни условия на противника да показва качествата си в нахлуване. В 17-ата минута Давинсон Санчес още веднъж бе в наказателното поле на гостите, съумя да се обърне и да стреля, само че ударът бе блокиран.

Тимът на Нийл Уорнък можеше да изравни в средата на първата част. Двама бранители на лондончани оставиха Джош Мърфи да стигне до топката, а Юго Лорис направи следващото си безразсъдно излизане напред. Мърфи прати топката над вратаря, само че Алдервайрелд се намеси ослепително и мазета топката от голлинията преди Хойлет да успее да стигне до нея.

Тази обстановката бе началото на добър интервал за гостите, които не бяха съществено притиснати от “шпорите” под дъжда в Лондон. Кардиф имаше опция да провежда офанзиви и да стига до вратата на Лорис. Френският вратар се намеси уверено малко преди края на първото полувреме. Той излезе чудесно и мазета топката преди Мърфи да стигне до нея.

Tottenham ace scores first Premier League goal in 546 days https://t.co/dK3ZIrxYI9 pic.twitter.com/dfdtBQ44sg
— The Sun Football (@TheSunFootball) October 6, 2018
В последните минути на първата част Лукас Моура на два пъти се размина с попадение. Първо чудесно центриране на Трипиър го откри, само че ударът му с глава бе неакуратен. По-късно Сон проби превъзходно отляво и постави топката на крайници на бразилеца, който стреля около гредата.

Тотнъм имаше по-голямо преимущество през втората част и можеше да удвои задатъка си секунди след почивката. Удар на Хари Кейн с глава бе отразен от Етеридж, а след добавката на Моура се наложи Шон Морисън да избива от голлинията. Кейн нямаше ден, като при идната добра обстановка стреля около лявата греда.

Кардиф остана с 10 индивида в 58-ата минута, когато Джо Ролс бе изпъден. Лукас Моура го преодоля и се откъсваше, само че беше по-близо до централната линия, в сравнение с до вратата. Въпреки това Ролс го спъна жестоко и получи червен картон. Имаше подозрения дали картонът би трябвало да е червен, тъй като обстановката не бе при голова заплаха, само че под натиска на играчите на Тотнъм и публиката Майк Дийн изгони Ролс.

Here’s that awful challenge from Ralls on Spurs attacker Lucas Moura with absolutely no intention to player the ball whatsoever, as cynical foul as you are likely to see.

Therefore won’t come as a major surprise Neil Warnock is fuming.

#THFC #COYSpic.twitter.com/bvZrsgdjNs
— Last Word On Spurs (@LastWordOnSpurs) October 6, 2018
Въпреки че останаха с човек по-малко, гостите можеха да изравнят в 66-ата минута. След центриране от фаул Шон Морисън стреля с глава, Лорис съумя да отклони топката и тя се отби в гредата. Това беше най-хубавата опция за Кардиф. Тотнъм доминираше до края на дуела, само че не съумя да стигне до нов гол. Играта се накъса, а ситуациите бяха необичайност. Малко преди края Дани Роуз се контузи и бе заменен.

ТОТНЪМ - КАРДИФ 1:0 1:0 - Дайър (8)

ТОТНЪМ: Лорис, Трипиър, Санчес, Алдервайрелд, Роуз, Дайър, Уинкс, Сисоко, Лукас Моура, Сон, Кейн

КАРДИФ: Етеридж, Бенет, Морисън, Бамба, Манга, Артър, Ролс, Мърфи, Патерсън, Камараса, Хойлет

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМАТА НА ТОТНЪМ
ПРОГРАМАТА НА КАРДИФ Премиър лийг 8 кръг, събота 6 октомври  Тотнъм 1:0краен резулат  Кардиф Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР