Тотнъм спечели гостуването си на Брайтън с 2:0 в отложен

...
Тотнъм спечели гостуването си на Брайтън с 2:0 в отложен
Коментари Харесай

Тотнъм удължи мъката на Брайтън и доближи топ 4

Тотнъм завоюва гостуването си на Брайтън с 2:0 в отсрочен мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за футболистите на Антонио Конте бяха дело на Кристиан Ромеро (37’), който се разписа след щастливо стичане на събитията, и Хари Кейн в 57-ата минута.

Играчите на Антонио Конте можеха да поведат още в 5-ата минута, когато Хари Кейн лиши една топка пред наказателното поле на “чайките”, преодоля Робърт Санчес и необяснимо по какъв начин, само че съумя с левия си крайник да прати топката около изцяло опразнената врата на домакините.

След десетата минута домакините взеха самодейността в срещата и изглеждаха много по-опасния отбор. Те имаха митинги за дузпа в 27-ата минута за игра с ръка в наказателното поле на лондончани, само че те бяха подминати от рефера.

“Шпорите” откриха резултата малко щастливо в 36-ата минута, когато след едно многоходово разиграване към наказателното поле Деян Кулушевски стреля по посока на вратата, топката се отклони в крайници на Кристиан Роменро и влетя в мрежата на Брайтън за 1:0.

Тотнъм удвои своята преднина малко повече от 10 минути след началото на втората част. Макалистър се засуети към дъгата на гостите, в последна сметка топката бе бързо изнесена и пусната към откъсващия се Хари Кейн, който напредна и се разписа за 2:0. Интересно също по този начин бе, че лондончани се разписаха до момента в който ВАР ревизираше състояние за дузпа в тяхното наказателно поле.

В 73-ата минута гостите можеха да отбележат и трето попадение, само че Регилон не се оправи по най-хубавия метод в наказателното поле и пропусна.

С тази победа “шпорите” събраха общо 48 точки, колкото имат и Уест Хам, само че са с по-лоша голова разлика и заемат 7-ото място в класирането, За Брайтън това бе шеста поредна загуба и те се сринаха до 13-ото място в класирането.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР