Tотнъм се наложи с 2:1 над предпоследния в класирането Стоук

...
Tотнъм се наложи с 2:1 над предпоследния в класирането Стоук
Коментари Харесай

Тотнъм пречупи Стоук и се облизва за местенцето на Ливърпул

Tотнъм се наложи с 2:1 над предпоследния в класирането Стоук Сити в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. "Шпорите " към този момент се облизват за третата позиция в класирането, откакто по-рано през днешния ден Ливърпул се издъни в мърсисайдското дерби, приключило при резултат 0:0. "Грънчарите " въпреки това играха доста надъхано и в края на срещата на няколко пъти пропсунаха да измъкнат точката. През първата част двата отбора предложиха безгрижна игра и до кой знае какви голови рискове не се стигна. През второто полувреме обаче и двете страни стартираха поход в търсене на попадението. Головете паднаха единствено за десетина минути, като Тотнъм откри в 52-ата с гол на Кристиан Ериксен. Само две минути обаче бяха нужни на "грънчарите " да изравнят, като Маме Диуф означи за отбора си. Възпитаниците на Маурисио Почетино обаче още веднъж поведоха в 63-ата минута още веднъж с попадение на Ериксен, при което не стана ясно дали Хари Кейн не е отклонил с глава. Тепърва Футболната асоциация ще преразглежда обстановката.

Така Тотнъм се изравни по точки с Ливърпул - 67, само че към този момент остава четвърти в класирането. Стоук пък продължава да се намира на предпоследната позиция в класирането с актив от 27 точки.

Стоук и Тотнъм не впечатлиха на терена през първата част. Полувремето пристигна при изцяло обоснован резултат от 0:0, като разумно "шпорите " доближиха до няколко по-опасни положения.

В 12-ата минута Маме Бирам Диуф пое топката в наказателното поле и неотложно насочи удар от придвижване, само че той мина високо над напречната греда и приключи в трибуните.

В 23-ата минута неточност в отбраната на “грънчарите” разреши на Хюн Мин Сон да напредне към наказателното поле и да се озове очи в очи с вратаря. Джак Бътланд обаче излезе и осуети опита му за изстрел, улавяайки топката.

Десетина минути по-късно отскочила топка се приземи в краката на Ерик Питърс, който стреля от далечно разстояние към вратата. Опитът му обаче неприятен и прелетя доста високо над напречната греда.

Секунди след началото на втората част “грънчарите” проведоха добра офанзива. Диуф бе изведен чудесно самичък против вратаря на “шпорите”, само че ударът му бе слаб и бе елементарно отразен от Уго Лорис.

Тотнъм въпреки всичко стигна първи до гола. В 52-ата минута Деле Али бе изведен зад отбраната, след което напредна по десния фланг, изчака включването на Кристиан Ериксен и върна към него в наказателното поле. Футболистът на “шпорите” от своя страна с акуратен удар плъзна топката зад вратаря.

В 57-ата минута защитата на “грънчарите” още веднъж се пропука, само че Хюн Мин Сон не съумя да се възползва.

При отвентата контраофанзива Шакири изведе превъзходно Диуф, който първи стигна до топката. Получи се конфликт сред последния и вратаря на “шпорите” Уго Лорис, който беше напуснал наказателното поле, в опит да спре офанзивата. В последна сметка след рикошет топката продължи хода си към вратата на гостите, а Дуиф я доближи и довкара попадението. Диуф обаче пострада тежко след съприкосновението с Уго Лорис и се наложи да получи здравна помощ. Все отново не се наложи насилствена промяна и голмайсторът на домакините остана на терена.

Тотнъм обаче бързо си върна преднината. В 63-ата минута Ериксен направи превъзходно центриране от фаул в наказателното поле, а Кейн отклони с глава, запращайки топката в долния десен ъгъл на вратата. В последна сметка обаче центрирането на Ериксен може и да е гол-шедьовър, защото от повторенията не стана напълно ясно дали Кейн е докоснал топката.

В 84-ата минута Диуф самичък подари трите точки на противника. Футболистът на “грънчарите” бе изведен чудесно на десния фланг, след което проби в наказателното поле, само че вместо да стреля, реши да подава към Вертонген. Единственото, което стори обаче е да подари топката на състезател на Тотнъм, който почисти.

В 86-ата минута Шакири пък бе покрай гола, само че не съумя да насочи добре с глава и топката мина около гредата. Това бе и последната по-опасна обстановка в срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР